Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Oι μαύρες βαλίτσες της προοδευτικής διακυβέρνησης

Στο τελευταίο μίλι της προεκλογικής περιόδου ο προσανατολισμός των αυριανών συνεταίρων της πολυθρύλητης, προοδευτικής διακυβέρνησης δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν την καλύτερη διαχείριση για την πολιτική ζημιά με τη μαύρη απόχρωση. 
Να περιορίσουν δηλαδή τον αντίκτυπο από τις μαύρες βαλίτσες με τα πετροδόλαρα του Κατάρ που εμπλέκουν ως παραλήπτρια τη συνοδοιπόρο του Νίκου Ανδρουλάκη ή «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας, κατά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή.
«Σκουρόχρωμοι» είναι οι πονοκέφαλοι και για την Κουμουνδούρου καθώς το Ειδικό Δικαστήριο, όπου κατηγορούμενος είναι ο πάλαι ποτέ εξ’απορρήτων... του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Στην συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τις μαύρες σακούλες τις οποίες η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, εμφανίζει στις συναλλαγές του επιχειρηματία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Με όπλο την προειδοποίηση Καλογρίτσα ότι εάν μηνυθεί θα αποκαλύψει περισσότερα, η Πειραιώς αυξάνει την πίεση προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα και ζητάει απαντήσεις για το εάν αν θα μηνύσει τη γραμματέα του κ.Καλογρίτσα και τον επιχειρηματία: «για τις τσάντες με τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του μέσω του δικού του Τσουκάτου, κ.Παππά. Τελικά βαλίτσες υπήρχαν την περίοδο Νοβάρτις, αλλά μάλλον κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Κουμουνδούρου όχι απλά δεν σπάει τη σιωπή της αλλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το δόγμα Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ακόμη έναν Δούρειο Ίππο, στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, για να ξεφύγει από τα σχοινιά της υπόθεσης που τον στριμώχνει: «Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας, από τη Νέα δημοκρατία την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε. Είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του».
O ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε αναζητά επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς στην αναζωπύρωση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων μέσα από τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα. 
Δεν είναι τυχαία η άκριτη υιοθέτηση του δημοσιεύματος για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, που εμφανίζεται από έκθεση της ΕΥΠ να ερευνάται για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου. Στις εσωτερικές σελίδες όμως της υποτιθέμενης αποκάλυψης, ο εμπλεκόμενος στην αγοραπωλησία είναι ο γαμπρός του επικεφαλής των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος δεν συνδέεται με μαύρο χρήμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στήριξε το αφήγημα το οποίο με έντεχνο τρόπο, χάριν προστασίας, εδράζεται σε έκθεση της ΕΥΠ. Επί της ουσίας υποστήριξε μια καραμπινάτη προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που αναπαράχθηκε από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία θέλουν να πλήξουν την εμπιστοσύνης στην ηγεσία, που είναι ένας παράγοντος ισχύος. Ακόμη ένας παράγοντας ισχύος είναι το έργο που παράχθηκε από τον Στρατηγό Φλώρο την τελευταία τριετία σε συνεργασία με το ΚΥΣΕΑ, που επιδιώκεται να υπονομευθούν.

Σύμφωνα δε, με έμπειρους παρατηρητές αποκτά προϊόντος του χρόνου, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ψυχολογικών επιχειρήσεων. Στην Κουμουνδούρου πάντως φαίνεται να είναι πιο εύηχες οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται σε κομματικές εκδηλώσεις.
Όπως η τελευταία στην Αριδαία, όπου μεταξύ άλλων ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ανέφερε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρα: 
Ανησυχώ πάρα πολύ με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα. «Μπορεί να φάνηκε σαν μια πατριωτική κίνηση.
Όμως αυτό που αντιλαμβάνομαι περισσότερο είναι τα ακροδεξιά χαμόγελα από αυτήν την επίσκεψη. Κι αυτό με προβληματίζει Διότι ήδη η υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας έκανε ήδη δήλωση ότι θα επισκεφθεί την περιοχή των τσάμηδων. Εγώ δεν ξέρω ποια είναι αυτή. Απλά το διάβασα ως δήλωση. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια σημεία εδώ στον τόπο μας… Αλήθεια όταν θα δουμε τέτοια επίσκεψη στην περιοχή μας πως θα αντιδράσουμε;».


Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: