Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Αλέξη, αλλού Παπάς, αλλού τα ράσα…

Ο λαλίστατος Αλέξης Τσίπρας, κατακεραυνώνει κάθε μέρα την Κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη, χρεώνοντας στον Πρωθυπουργό ακόμα και την… αύξηση της τρύπας του όζοντος.
Βεβαίως, στο ακροατήριο που απευθύνεται είναι απολύτως λογικό, να χρησιμοποιεί ρητορική, η οποία είναι υπέρ το δέον υπερβολική, γιατί οι οπαδοί του, θέλγονται από στεντόρειες φωνές, οι οποίες υπερασπίζονται – ακόμα και σήμερα- τα ιδεώδη της Aριστεράς.
Τα οποία- ειρήσθω- απαντώνται ακόμη και σήμερα σε διάφορες τριτοκοσμικές χώρες, αλλά και... σε κάποιες ομάδες πολιτών, οι οποίες ομνύουν στα επαναστατικά ιδεώδη του Άρη Βελουχιώτη, που τα πήρε ο άνεμος στα βουνά της Ελλάδος.
Όλα όσα προαναφέραμε είναι μόνον ένα μέρος από την θλιβερή ιστορία, που ως βάσκανος μοίρα κατατρύχει ακόμα και το 2023 την χώρα μας και – δυστυχώς- αποτελεί μια γάγγραινα, που την εμποδίζει να τρέξει όπως άλλες προηγμένες χώρες.
Η σκοτεινή αυτή πλευρά, δεν ξέρουμε πόσον καιρό ακόμα μπορεί να διαρκέσει. Αυτό επαφίεται αποκλειστικά στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν με την ψήφο τους, να ξεδιαλύνουν την αχλύ από τα αριστερά νέφη, τα οποία κάθε μέρα εκπορεύονται από τον… Βεζούβιο της Πλατείας Κουμουνδούρου και μολύνουν το περιβάλλον.
Υπάρχει, όμως, μια άλλη παράμετρος, για να καθαρίσει πλήρως το τοπίο και αφορά πρώτα απ’ όλα την κίβδηλη πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος γίνεται τιμητής των πάντων, ενώ είναι έμφορτος με πολιτικά ανομήματα και προσωπικές συμπεριφορές, τις οποίες προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις καλύψει. Ευτυχώς όμως, ‘’ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον’’, γιατί κάποτε όλα αποκαλύπτονται.

Στο ειδικό δικαστήριο, όπου είναι κατηγορούμενος, ο αδελφοποιτός συνεργάτης του, πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μαζί με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια για τον Αλέξη, που αφαιρούν πλήρως , την «ενάρετον λεοντή», με την οποία είναι ενδεδυμένος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, πλέον, ο βασιλιάς είναι γυμνός. 
Η γραμματέας του Χρ. Καλογρίτσα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι «έφευγαν» τσάντες με χρήματα από το γραφείο του επιχειρηματία για βοήθεια προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσα με ακριτομυθίες ήταν γνωστά για τον ρόλο του Παππά, προκειμένου να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel, την αλήστου μνήμης εποχή της διακυβέρνησης της δήθεν «πρώτη φορά αριστεράς», σήμερα αποκαλύπτονται σε δημόσιο χώρο.
Έτσι δικαιώνεται πλήρως η λαϊκή σοφία που λέει «αλλού παπάς αλλού τα ράσα»’, ή αν προτιμάτε την πιο ευκρινή ευφυολογία που λέει ‘’αλλιώς μας τα λέγες Παππά πριν σε χειροτονήσουν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: