Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Σχέδιο: Ρίξτε τον Μητσοτάκη

Στο χθεσινό άρθρο μου μίλησα πως όλη αυτή η υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, δείχνει πως υπάρχει ένας σκηνοθέτης που συντονίζει τις δράσεις των πρωταγωνιστών. Λάθος! Οι σκηνοθέτες είναι πολλοί, γιατί αυτά που ζούμε θυμίζουν τις ιταλικές σπονδυλωτές ταινίες επί εποχής Τσινετσιτά. 4-5 σκηνοθέτες μαζί, σε μια ταινία με τον ίδιο καμβά.
Και εδώ στο σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη συμμετέχουν πολλοί σκηνοθέτες, από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, με ποικίλα κίνητρα, αλλά με έναν στόχο. 
Γιατί, λοιπόν, πασχίζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, από τόσα διαφορετικά στρατόπεδα να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό; 
Γιατί ευθύς εξ αρχής βγήκαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι με το σύνθημα «να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός;». Αφελείς δεν ήταν. Πιθανόν να ήταν δόλιοι. Σίγουρα όμως υπηρετούσαν και... υπηρετούν μια ατζέντα.
Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτίστως, και η Νέα Δημοκρατία δευτερευόντως, εκφράζουν αυτή τη στιγμή κυριαρχικά την αντι - ΣΥΡΙΖΑ τάση που υπάρχει σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και όταν λέμε αντι - ΣΥΡΙΖΑ τάση συμπεριλαμβάνουμε και τη δεξιά συνιστώσα που ήταν συνυπεύθυνη για τον εκτσογλανισμό της πολιτικής μας ζωής.
Συνεπώς η παρουσία του Κυριάκου δεν αφήνει χώρο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε κανέναν άλλον από το αντι - ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ. Είναι μόνον αυτός. Οι υπόλοιποι στριμωγμένοι, αγωνιούν για το μέλλον τους, στο βαθμό βέβαια που δικαιούνται ή δύνανται να έχουν μέλλον. Άρα για να δουν άσπρη μέρα θα πρέπει ο Μητσοτάκης να εκπαραθυρωθεί. Να ανοίξει το παιχνίδι μήπως «τρουπώσουν» κάπου και αυτοί. Και βυσσοδομούν. Νομίζω όμως ότι και αυτοί διαπράττουν το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσίπρας και ο Ερντογάν. Τον υποτιμούν και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.

Από την απέναντι πλευρά ο Α. Τσίπρας έχει κατανοήσει πως όσο έχει αντίπαλό του τον Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για έναν πολιτικό αρχηγό να καταγράψει μια ακόμα ήττα, την πολλοστή, από τον ίδιο αντίπαλο, ο οποίος θα έχει γίνει ο κακός του δαίμονας, για να θυμηθώ την ποδοσφαιρική γλώσσα.

Άρα, πολλές ετερόκλητες δυνάμεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Το τι ισχυρίζονται δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει τι κάνουν και πού αποσκοπεί αυτό που κάνουν. Ευγενή κίνητρα όλοι έχουν. Και το κίνητρο όλων αυτών να εξωθήσουν σε παραίτηση τον Μητσοτάκη είναι ισχυρό. Βέβαια τώρα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν γιατί πλησιάζουν οι εκλογές κι εκεί θα συνεκτιμηθούν από τους πολίτες οι πολιτικές της κυβέρνησης και η προσωπικότητα των δύο πρωταγωνιστών. Γιατί οι πρωταγωνιστές είναι δύο που θέτουν και το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας.
Και όσοι από το αντι - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ξαναψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά δε θα το κάνουμε για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να συνεχίσει ο Μητσοτάκης το έργο του που αλλάζει την Ελλάδα.

Υ.Γ. 1. Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει είναι η ύπαρξη βαθιών λαρυγγιών μέσα στην ΕΥΠ και στην ΑΔΑΕ. Θα πρέπει οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η νομιμότητα, όπως είναι οι επισυνδέσεις, δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: