Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Διαμαντοπούλου σε Βενιζέλο για το «Μένουμε Ευρώπη;»: «Βαγγέλη εκπλήσσομαι και διαφωνώ»

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πραγματοποίηση εκδήλωσης με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου», που πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη, με τη συμμετοχή των Ευάγγελου Βενιζέλου, Νίκου Αλιβιζάτου και Ξενοφώντα Κοντιάδη

Η κίνηση του κ. Βενιζέλου να αναρτήσει τη συγκεκριμένη...

εκδήλωση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ήταν αρκετή, ώστε να προκαλέσει την εύλογη αντίδραση πολιτικών αλλά και ακαδημαϊκών, καθώς ο τίτλος «Μένουμε Ευρώπη;» παραπέμπει στο δημοψήφισμα που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και κυρίως στο κλίμα διχασμού που επικρατούσε τότε μεταξύ των Ελλήνων

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σχολίασε την ανάρτηση του κ. Βενιζέλου, γράφοντας χαρακτηριστικά: 

«Βαγγέλη εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή “υποστήριξης” ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον. Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! με παύλα και τελεία». 

Ωστόσο, και η ακαδημαϊκός, Βάσω Κιντή, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Facebook τη δυσαρέσκειά της για τον τίτλο της εκδήλωσης, ζητώντας από τους κ.κ. Βενιζέλο και Αλιβιζάτο να κρατήσουν αποστάσεις τουλάχιστον από τον ατυχή τίτλο. 


ΣΧΟΛΙΟ:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην μακρά τού πορεία στην πολιτική έχει αλλάξει άπειρες φορές άποψη, έχει μεταπηδήσει από τον λαϊκισμό στον αντιλαϊκισμό και αντίστροφα
, - περιαυτολογούσε ακόμη και για τα πολύχρωμα ψηφοδέλτια, ενώ υπήρξε ο υπουργός Πολιτισμού που διεμήνυε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε Ευρωπαίο πολίτη την είσοδό τού στην επικράτειά της κατά την διάρκεια της Ολυμπιάδας, - στην πρόσφατη ιστορία διετέλεσε αντιμνημονιακός για ένα τετράμηνο για ν' αναγκαστεί από πίεση να κάνει το σωστό, αφού προηγουμένως έδιωξε την τρόικα, - κενό που οδήγησε σε χαράτσια και φόρους, - μή έχοντας άλλη επιλογή. Ενώ η μόνη του σταθερά είναι η πεποίθησή τού ότι οι πολιτικοί είναι κάτι ανώτερο από τους υπόλοιπους πολίτες, - δεν έχουν ευθύνη, δεν παρακολουθούνται, δεν λογοδοτούν, δεν δικάζονται, και δεν δίνουν διαπιστευτήρια σε κανέναν. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως, έδωσε πρίν λίγες μέρες την απάντησή του.
Τώρα το πήγε ένα βήμα πάρα πέρα αποφασίζοντας να συγχρωτιστεί με κάτι απίθανους τύπους που βάζουν ερωτηματικό στο Μένουμε Ευρώπη, - υπονοώντας ότι είμαστε μιά ορμπανική περιοχή του νότου της Ευρώπης.
Οι σωστοί φίλοι όταν βλέπουν τον φίλο να σπαταλά το κεφάλαιο που δημιούργησε την δεκαετία που προηγήθηκε, και ν' αυτοκαταστρέφεται, - αντί να τον ενθαρρύνουν στον αυτοεξεφτελυσμό, - είναι πιό έντιμο να τον αποτρέπουν. Οι φίλοι του Βενιζέλου τον έχουν εγκαταλείψει σ' αυτή την πορεία του πρός την αυτοαπαξίωση.
Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να τον σώσει άπ' τον εαυτό του. Πρέπει να το θέλει κι ο ίδιος!
Αυτή η άγονος ευφυΐα, - όπως είχε πεί κάποτε ο Σημίτης...

ΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: