Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Μητσοτάκης αποδόμησε τον …άχαστο Τσίπρα

Για μια ακόμη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, έχασε μια μάχη στην Βουλή, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που πίστευε ότι με την Πρόταση Μομφής που είχε καταθέσει, θα επέφερε μεγάλο πλήγμα στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς θα αποκάλυπτε μυστικά και ντοκουμέντα, για το θέμα των «τηλεφωνικών παρακολουθήσεων».
Δυστυχώς, όμως, για τον τάλανα Αλέξη, απεδείχθη όχι μόνον ότι τα στοιχεία του ήταν έωλα, ενώ τα όσα υποστήριξε, με την στεντόρεια φωνή του, ήταν άσφαιρα πυρά. Έτσι, περίτρανα πάλι αποδείχθηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός»...
Δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να αποδομήσει ο Πρωθυπουργός τα όσα είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, γιατί επανέλαβε όσα καθημερινά αναμασά στις δημόσιες εμφανίσεις του. Υπερβολές, ψεύδη, καταγγελίες ήσσονος σημασίας- δήθεν- αποκαλύψεις, βγαλμένες μέσα από ένα αραχνιασμένο συρτάρι, και τις χρησιμοποιεί, δια πάσαν χρήση.

Ένας αρχηγός κόμματος, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και Πρωθυπουργός, θα ανέμενε κανείς, να αναφερθεί, για το αύριο στην χώρα μας, αφού υποτίθεται ότι διεκδικεί ακόμα την εξουσία.

Πώς θα ανακάμψει η οικονομία, τι θα γίνει με τις επενδύσεις, με την ψηφιοποίηση του κράτους,
(το έργο δηλαδή του Πιερρακάκη, εάν το γνωρίζει), με τις απειλές του Ερντογάν, για τον «πόλεμο του Πούτιν», για την οχύρωση της Ελλάδος στον Έβρο, την θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων, για την φύλαξη των πανεπιστημίων, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την άνοδο του τουρισμού, την λύση για τα καθημερινά προβλήματα και άλλα μικρά και μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Άκρα του τάφου σιωπή.

Βέβαια δεν περίμενε κανείς, να αναφερθεί στις «παροχές» Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προδοσία της Μακεδονίας, για τους νεκρούς στο Μάτι, για την NOVARTIS, για τον «Σαράφη», το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, αλλά και τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε όταν ήταν Πρωθυπουργός, παρακολουθώντας υπουργούς του.
Τώρα, που ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ (φίλος γαρ, γιατί ο Αλέξης έδωσε αυτόν τον τίτλο), πήγε στην Βουλή, με τα στοιχεία που του έδωσε, βέβαιος ότι θα κατατροπώσει τον Μητσοτάκη.
Ο ανεπαρκής, όμως, Τσίπρας, αποδείχθηκε πάλι εύκολη λεία για τον Πρωθυπουργό. Γιατί είχε πολλά Ράμμ (ο) ατα για την γούνα του. Και η επιχείρηση σπίλωσης του Μητσοτάκη έγινε μπούμερανγκ. Ας πρόσεχε, λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: