Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Η υπόθεση των επισυνδέσεων και τα όνειρα (που θα μείνουν όνειρα) του Τσίπρα για επιστροφή στην εξουσία

Η εικόνα που εκπέμπει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους αρμούς της εξουσίας το 2019 δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου βρίσκονται διαρκώς εγκλωβισμένα σε αγκυλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος, ο αρχηγός τους αδυνατεί να ελέγξει την παράταξη του, η εσωκομματική πτέρυγα περιμένει στη γωνία για το επόμενο στραβοπάτημα και όσον αφορά στον προγραμματικό λόγο για την επόμενη μέρα, αυτό για τους ινστρούχτορες της Αριστεράς... αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγετική ομάδα του Σύριζα παρακολουθούσε τις πολιτικές εξελίξεις, αδυνατώντας να αλλάξει τα δεδομένα και να διασφαλίσει ένα δυναμικό comeback στο πολιτικό σκηνικό. 
Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το φως της δημοσιότητας, δίνουν απανωτά χαστούκια στο δεύτερο κόμμα και επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη.

Η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε αναταράξεις στην πολιτική σκακιέρα, ενώ άνοιξε την όρεξη στον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες να σηκώσουν στα ύψη τους τόνους, μήπως και καρπωθούν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. «Να η ευκαιρία» είπαν τα στελέχη του κόμματος και βλέπουν πλέον την επίμαχη υπόθεση ως το όχημα, προκειμένου να φορέσουν εκ νέου τα υπουργικά τους κουστούμια και να κάνουν πραγματικότητα το άπιαστο μέχρι τις προάλλες όνειρο για τη δεύτερη φορά αριστερά. Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, στην προκειμένη περίπτωση τον ελληνικό λαό. 
Μπορεί πράγματι το θέμα των επισυνδέσεων να είναι μείζον, αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης η κοινή γνώμη θα κληθεί να κάνει τη σύγκριση. Στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πετύχει απτά αποτελέσματα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να στηρίξει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού.

Ο Τσίπρας πιστεύει αφελώς πως θα εκμεταλλευτεί ξανά τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, για να γίνει εκ νέου πρωθυπουργός. Οι μετριοπαθείς πολίτες ωστόσο, οι ψηφοφόροι του κέντρου δεν θα του κάνουν τη χάρη. Δεν ξεχνούν τα δημοψηφίσματα, τις παλινωδίες του 2015, το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, την επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη και πολλά άλλα. 
Όταν δε έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, τότε θα καταστήσουν σαφές στο κόμμα του κ. Τσίπρα πως δεν μπορεί να βγει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: