Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Οι ελπίδες τους τώρα στους Ρομά

Tα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε τόσο, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τη μη αναστρέψιμη φθορά της κυβέρνησης σε παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τη δική τους πολιτική, με τις προτάσεις τους, με τον τρόπο που αντιπολιτεύονται. Θέλουν αυτοί να κάθονται και η τύχη να δουλεύει γι' αυτούς.
Πρώτα ήταν η πανδημία. 
Ήλπιζαν η Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο. Και όταν δεν έγινε, άρχισαν οι κινητοποιήσεις με διάφορα προσχήματα, τα πάρτι με προοδευτικό πρόσημο, η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των εμβολίων μαζί με το κλείσιμο του ματιού στους αντιεμβολιαστές.
Προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τις οικονομικές παρενέργειες... της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
Μίλησαν και μιλούν για «ακρίβεια Μητσοτάκη» τη στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις αναγνωρίζουν πως γι΄αυτή ευθύνεται πρωτίστως ο Πούτιν, καθώς πλήττει όλη την Ευρώπη. Ας σημειωθεί πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο του πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πυρκαγιές το 2021 παρακαλούσαν να υπάρξουν νεκροί. 
Και όταν η λειτουργία του 112 απέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, ξεκίνησαν το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού. Ήθελαν νεκρούς.

Σήμερα, με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά από έναν αστυνομικό, ελπίζουν να ξαναζήσουμε μέρες του 2008. 
Ποντάρουν είτε να υπάρξουν νέα, μεγάλης εκτάσεως, επεισόδια είτε να υπάρξουν και άλλοι νεκροί. Θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο, λίγο πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι πλέον σαφές. Προχθές σε μια εκδήλωση που έγινε, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απερίφραστα δήλωσε πως θα πρέπει να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του σε ένα γενικότερο ξεσηκωμό.

Πιστεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως υποδαυλίζοντας εξτρεμιστικές ενέργειες παραβατικών ομάδων...
Θα κερδίσουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους; 
Θα δημιουργήσουν αποσυσπείρωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο; 
Είναι βαθιά νυχτωμένοι. 
Επειδή η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλος ο ιστορικός πυρήνας του, αγνοούν πώς σκέφτονται οι νοικοκυραίοι, κάνουν πάντα λάθος εκτιμήσεις. Άλλα περιμένουν και άλλα τους προκύπτουν. 
Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές και οι κραυγές, συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί τους υπενθυμίζουν τι εστί ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, πλην κάποιων γραφικών, πάντα θα είναι με το μέρος του νόμου και της τάξης, ακόμα και όταν παρατηρούνται καταχρηστικές συμπεριφορές από τα όργανα της τάξεως, γιατί και στους αστυνομικούς αναγνωρίζεται το ανθρώπινο λάθος. 
Εξάλλου η πολιτεία Τόσκα με το ομώνυμο δόγμα του, που οδήγησε στον ευνουχισμό της ΕΛΑΣ, δεν έχει ξεχαστεί ακόμα από τους πολίτες.

Αντί ο Α. Τσίπρας και η ομάδα του να καθίσουν και να επεξεργαστούν εναλλακτικές κυβερνητικές προτάσεις, αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες πως αυτοί αποτελούν μια αξιόπιστη λύση, περιμένουν να εμφανιστεί κάποιος εξωγενής παράγοντας για να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά. 
Αυτό δε λέγεται πολιτική, αλλά τυχοδιωκτισμός. 
Γι' αυτό και επί τρεισήμισι χρόνια δεν έχουν σηκώσει κεφάλι.

Σ. Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: