Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Επί Γιάννη Ρουμπάτη δεν γινόντουσαν παρακολουθήσεις. Τελεία.

Ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης δεν έκανε παρακολουθήσεις στην ΕΥΠ. 
Διοργάνωνε εκδηλώσεις για την ελευθεροτυπία, ενθυμούμενος την προηγούμενη δημοσιογραφική του ιδιότητα. 
Ομοίως, και οι προγενέστεροι αρχηγοί του κ. Ρουμπάτη δεν έκαναν παρακολουθήσεις. Παρακολουθήσεις έκανε μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι' αυτό πρέπει να παραιτηθεί. Για να πέσει η χούντα του Κυριάκου. Διότι στην Ελλάδα είχαμε χούντα τα τελευταία τρία χρόνια. Χούντα και τρομοκρατία. Χειρότερα και από την επταετία ένα πράγμα...
Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είδε το φως το αληθινό. Για χρόνια χαμένο στα μονοπάτια του νεοφιλελευθερισμού, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ανακάλυψε, επιτέλους, την ταυτότητά του. Να είναι καλά όσοι έκρουσαν τις καμπάνες της Novartis και έδειξαν έτσι τι μπορεί να συμβεί σε γνήσιους σοσιαλιστές που λοξοδρομούν.

Διότι οι κοριοί, σύντροφοι και συντρόφισσες, έχουν χρώμα.
Όπως και τα σκουπίδια, που είχε πει η συντρόφισσα Ρένα. Υπάρχουν μπλε, πράσινοι και ροζ κοριοί. Οι μόνοι που κάνουν κακό στην δημοκρατία είναι οι μπλε. Αυτά είναι γνωστά πράγματα, τα είπαν και οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας σε προφητείες.

Εμείς, φιλελεύθεροι άνθρωποι, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Είπαμε. Φιλελεύθεροι είμαστε. Όχι ηλίθιοι.
Οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και ο καυγάς θα γίνετε κάθε φορά για το πάπλωμα. Για το ποιος θα … ακούει! 
Η διαφορά η δική μας από τους άλλους είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι οι κοριοί έχουν χρώμα. Και γι' αυτό φωνάζουμε σήμερα όπως φωνάζαμε και επί των ημερών του Γιάννη του Ρουμπάτη. Τότε που υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα μίλαγαν ανοικτά για παρακολουθήσεις. Αλλά τότε δεν είχαμε χούντα. Ήταν απλά μία μέρα Δευτέρα ή έστω Τρίτη…

Το 2018 ο Γιάννης ο Ρουμπάτης, απλά, αφαίρεσε τη δεύτερη εισαγγελική υπογραφή για την επεξήγηση της «εθνικής ασφαλείας» στην εσωτερική τεκμηρίωση της ΕΥΠ. Λέει η αιτιολογική έκθεση του νόμου ότι αυτό έγινε για προστασία προσωπικών δεδομένων, για να μη διαρρέουν πράγματα από τη μεταφορά εγγράφων. Μα έτσι είναι. Και η νομοθετική παρέμβαση του 2018 κάτι σε πρόταση της McKinsey ήταν. Ο Γιάννης ο Ρουμπάτης το έκανε με λογική Άκη Σκέρτσου, για να μειώσει, προφανώς, τη γραφειοκρατία.

Έκανε λάθος ο κ. Μητσοτάκης. Αντί να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ, ενισχύοντας την ίδια την Δημοκρατία, πήρε το πανέρι με τα άπλυτα στο σπίτι του. Αντί να αναδείξει τις σκοτεινές πρακτικές ενός παρακράτους που επιχείρησε να στήσει στην Ελλάδα ένα καθεστώς τύπου Βενεζουέλας (κατά τα λεγόμενα πάντα του κ. Τσίπρα), διάλεξε την οδό της λήθης. Τώρα το λάθος έγινε και όπως είναι γνωστό, μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αλλά μην μας τρελάνουν κιόλας! Ότι όλα ήταν πριν δήθεν αγγελικά πλασμένα. Και αν έχουν τα άντερα οι νυν και οι προηγούμενοι, ας βγάλουν στον αέρα όλα τα ονόματα των Ελλήνων υπηκόων που βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΕΥΠ την τελευταία δεκαετία. Και επίσης, ας ψάξουν τους σκληρούς δίσκους των Υπηρεσιών για να διερευνηθεί αν έχουν σβηστεί αρχεία.

Αλλά είπαμε! Το πρόβλημα δεν είναι οι παρακολουθήσεις. Και είναι αστείο να τις επικαλείται κάποιος που στην συνέχεια δηλώνει ότι θα αλλάξει τα … φώτα στην Δικαιοσύνη και στον Τύπο. Αλλά είπαμε! Αυτή είναι η χούντα, του Κυριάκου. Το νέο κράτος που ονειρεύεται ο Παυλάρας και που στηρίζει ο Νίκος ο Ανδρουλάκης είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στον επίγειο Παράδεισο.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: