Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Η «Οργή του Ποσειδώνα» εκνεύρισε την Τουρκία - Φωνές από την Αγκυρα για τη στρατιωτική άσκηση με F 35, Ελλάδας-ΗΠΑ

Τη δυσαρέσκειά τους για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με F-35, τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία, εκφράζουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.
Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταφέρουν την ενόχληση της Άγκυρας για τη μεγάλη, κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. 
Στην άσκηση, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15.
Εκφράζουν δυσαρέσκεια που σε μια περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι Αμερικάνοι... προχωρούν σε μια κοινή άσκηση με F-35 τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σκάι, στην τηλεόραση του Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης «Όργη του Ποσειδώνα», καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

Ενοχλημένη η Τουρκία με την «Οργή του Ποσειδώνα»


«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία ‘’η οργή του Ποσειδώνα’’ . Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», σχολιάζει η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του ΗΑΒΕR GLOBAL.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα μαχητικά αεροσκάφη


Την ίδια ώρα, σχετικά με τα εμπόδια για την αγορά μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ, το CNN Turk σχολιάζει: 
«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο ‘’όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία’’. Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: