Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΣΕΗ: Έχουν γίνει σαν τη Λουκά

Κανονικά θα έπρεπε η τιμή του εισιτηρίου για τα θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος να προσαυξηθεί με το Μπιμπιλόσημο, γιατί η παράσταση διαρκεί περισσότερη ώρα, λόγω των πύρινων ανακοινώσεων κατά Λιγνάδη. 
Με τον οποίον βέβαια οι περισσότεροι συνεργάστηκαν, φωτογραφήθηκαν όλο περηφάνια, κάποιοι και κάποιες του οφείλουν πολλά και ω του θαύματος έπεσαν όλοι αυτοί από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν για το πώς ικανοποιούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.
Μωρές παρθένες, άμωμες κόρες, παιδάκια του κατηχητικού.
Η ουσία του ζητήματος έχει εξαντληθεί και κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Το ανεξήγητο βρίσκεται στο μένος. Δεν πρόκειται για αγανάκτηση, δεν πρόκειται για οργή. Πρόκειται για μένος. Υποκριτικό... μεν, μένος δε.

Για την υποκρισία των μαινάδων μιλούν οι φωτογραφίες τους με τον καταδικασθέντα και κυρίως η ξεδιάντροπη σιωπή τους για ανάλογες περιπτώσεις με ακριβώς παρόμοια δικαστική αντιμετώπιση. Βλέπετε αυτοί ήταν δικά τους παιδιά. Για το μένος τους μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ανέκαθεν ήταν ο προνομιακός χώρος της Αριστεράς.
Αυτό δεν είναι επίτευγμα της Αριστεράς, είναι ήττα της Κεντροδεξιάς, που είχε και έχει παραιτηθεί από αυτόν τον χώρο, αν και πολύ αξιόλογοι άνθρωποι, που καλλιτεχνικά ξεχωρίζουν, την υποστηρίζουν. Είναι κουραστικό να λέω τα ίδια και τα ίδια. Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ελληνικό κόμμα να έχει δώσει χώρο σε Μπιμπίλες με πορτοκαλί παντελόνια, που έχουν μετατραπεί σε θεραπαινίδες του Τσίπρα.

Η φωτογραφία τους από την Επίδαυρο, την επομένη της αήθους ματαίωσης της παράστασης, είναι χαρακτηριστική.

Σήμερα το συγκεκριμένο σωματείο κινδυνεύει να γίνει σαν τους θρησκόληπτους που μαζεύονται έξω από θέατρα και κινηματογράφους και μοιράζουν ψόφους και κατάρες. Κάτι σαν τη Λουκά. Αντί να επιζητούν το χειροκρότημα για την ηθοποιία τους και την παράσταση, που τις περισσότερες φορές το δικαιούνται, επιζητούν να περάσουν στο κοινό την κατευθυνόμενη άποψή τους για το περί δικαίου αίσθημα. Έχουν εμπλακεί, ελπίζω ακούσια, σε ένα πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί στα γνωστά φαιοκόκκινα υπόγεια. Εκεί που συναντάται ο υπόκοσμος των δύο άκρων.

Ο στόχος είναι προφανής, όπως και τα πρόσωπα που έχουν στοχοποιηθεί. Δε θέλω να πιστέψω πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκτελεί συμβόλαιο, ειδικά κατά της κυρίας Μενδώνη. Αυτοί που το εκπροσωπούν θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί το σωματείο τους έχει βεβαρημένο παρελθόν.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: