Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το «ύφος» του Μητσοτάκη και ο Τσίπρας με πούρο σε θαλαμηγό

Είναι κανόνας πως όταν έχεις βεβαρημένο παρελθόν, θα πρέπει να σιωπάς. 
Ό,τιδήποτε πεις θα αποβεί σε βάρος σου. 
Αυτόν τον κανόνα τον ξέχασε ο Α. Τσίπρας και μίλησε επικριτικά για το «ύφος» του πρωθυπουργού στα καμένα. Έπρεπε κάτι να πει κι αυτός και βρήκε «το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης».
Ξέχασε πως λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι συνελήφθη καπνίζων πούρο σε θαλαμηγό εφοπλιστή. Όπως ξέχασε και το περίφημο πλέον «και 2000 να σου δώσουμε θα τα ξοδέψεις». Ή την εικόνα του κυβερνητικού εταίρου του να επιπλήττει τους κατεστραμμένους ανθρώπους... στο Μάτι και το κοριτσάκι που τον άκουγε κι έκλαιγε.
Εμείς θέλουμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, αλλά το θράσος τους δεν μας το επιτρέπει. Εναγωνίως επιζητούν να πάρουν τη ρεβάνς για το Μάτι, αλλά ευτυχώς δεν τους βγαίνει.

Ξέρετε ποιος είναι ο πιο μισητός υπουργός για τους Συριζαίους; 
Ο Πιερρακάκης. 
Και ποιος είναι ο πιο μισητός αριθμός; το 112. 
Ο Πιερρακάκης γιατί τον ενεργοποίησε και το 112, γιατί χάρη σε αυτόν ειδοποιούνται έγκαιρα οι πολίτες. Ως γνωστόν το 112 δεν είναι ένας απλός αριθμός που ειδοποιεί. Από πίσω του υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που επεξεργάζονται στοιχεία.

Η κυβερνητική επιλογή, πρωτίστως στα ακραία φαινόμενα να μην υπάρχουν νεκροί, είναι ορθή. Όποιος έχει κατά νου άλλη επιλογή ας την πει. Γιατί ακραία φαινόμενα πάντα θα υπάρχουν, είτε από τύχη, είτε από ανθρώπινη αμέλεια, είτε από πρόθεση. Το θέμα είναι τι ιεραρχούμε. Τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες, από τη στιγμή που, λόγω της σφοδρότητας του φαινομένου, δεν είναι δυνατόν να σωθούν και ζωές και περιουσίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να κατανοήσουν, μετά από τέσσερα χρόνια, πως ουδείς τους κατηγόρησε για την έκταση της καταστροφής. Ήταν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που έλαβε χώρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε μια περιοχή με ελάχιστες διεξόδους διαφυγής. Τα λάθη ήταν διοικητικού επιπέδου. Η τότε κυβέρνηση κατηγορήθηκε για τα μετά. Για τη συνέντευξη του Τσίπρα το ίδιο βράδυ, για την απόπειρα του Ν. Παπά να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με fake φωτογραφίες δορυφόρου και για τα υπόλοιπα που αναφέρω στην αρχή του άρθρου μου.

Το να περιμένει ένα κόμμα και μάλιστα αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πληγεί πολιτικά μια κυβέρνηση λόγω των ακραίων φυσικών γεγονότων, είναι ο ορισμός του τυχοδιωκτισμού. Αντί να καθίσουν και να δουν τι φταίει και δεν εισπράττουν τίποτα από την κυβερνητική φθορά, παρακαλούν να σηκωθούν ισχυροί αέρηδες και να ανάψουν συγχρόνως πολλές φωτιές. Μετά το έργο το αναλαμβάνουν οι χούλιγκανς του κόμματος.

Προχθές η κρατική μηχανή δούλεψε ικανοποιητικά, μέχρις αργά το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αγωνιζόταν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές και τελικά μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι από τα επικίνδυνα σημεία, με τρόπο οργανωμένο και ασφαλή.

Μακάρι να μη χρειαστεί να ξαναδοκιμάσουν τις δυνάμεις τους όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την υπερπροσπάθεια.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: