1. «Πρώτον, οι στρατηγοί είπαν ότι η Ρωσία είχε πάντα πρόθεση μόνο να “απελευθερώσει” το Ντονμπάς, αυτό είχε σκοπό να κάνει. Είχαν δύο επιλογές: να πολεμήσουν στα ανατολικά, αλλά να επιτρέψουν στο Κίεβο να αναπληρώσει τις δυνάμεις του ή να ξεκινήσουν με τον αποκλεισμό των ουκρανικών στρατιωτικών ικανοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα».
  2. «Κατά τη διάρκεια ενός μήνα πολέμου, η Ρωσία έχει χτυπήσει τις περισσότερες από τις στρατιωτικές ικανότητες της Ουκρανίας, ισχυρίστηκαν οι στρατηγοί, επομένως μπορεί τώρα να προχωρήσει στην επόμενη φάση, η οποία θα επικεντρωθεί μόνο στην ανατολή, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ισχυρούς βομβαρδισμούς».
  3. «Η Ρωσία δεν είχε ποτέ σκοπό να καταλάβει το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις, είπαν οι στρατηγοί – αυτά δεν είναι πισωγυρίσματα με άλλα λόγια, είναι όλα μέρος του σχεδίου. Και το σχέδιο ήταν να αποσπάσει την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων ενώ Ρωσία/Ντονέτσκ/Λουγκάνσκ είχαν εδαφικά κέρδη στα ανατολικά».
  4. «Πολλές δηλώσεις έγιναν για μη στόχευση πολιτικών υποδομών, αποφυγή απωλειών αμάχων».
  5. «Η ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας έδωσε επίσης ένα νέο επίσημο νούμερο για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, η δεύτερη δήλωση από τη ρωσική πλευρά κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Λέγεται ότι 1.351 σκοτώθηκαν – ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από τις ουκρανικές και διεθνείς εκτιμήσεις».