Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση - Υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η καταγγελία της 24χρονης για βιασμό σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς έχει δοθεί εντολή για εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας.
Της έρευνας προΐσταται ο επικεφαλής της Εισαγγελίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί η σχετική δικογραφία για τη διερεύνηση κυκλώματος.
Οι Αρχές καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, ώστε να εντοπιστούν όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, αλλά και τις διοχέτευαν σε αντίστοιχα πάρτι στη Θεσσαλονίκη...
Σημειώνεται πως η 24χρονη δεν ανήκει στις κοπέλες που φέρεται να μεταχειριζόταν το κύκλωμα, με τη δίωξη που έχει ασκηθεί να αφορά σε «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Η κατάθεση της 24χρονης

Η 24χρονη, καταθέτοντας τόσο στην αστυνομία όσο και το ανακρίτρια για το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες από το Star ότι με γλυκόλογα την παρέσυραν σε ένα δωμάτιο που δεν ήταν το ίδιο με αυτό που γινόταν το πάρτι:
«Τρία άτομα τα οποία δεν γνώριζα με γλυκόλογα με έβαλαν μέσα στο ασανσέρ και με οδήγησαν στον 4ο όροφο. Τους είπε ότι θέλω να πάω στο δωμάτιό μου γιατί δεν αισθανόμουν καλά. Ξαφνικά βρέθηκα σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα και ήταν άλλο από αυτό του πάρτι», ανέφερε η 24χρονη.
Το δωμάτιο του πάρτι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν το 401, ενώ το δωμάτιο που όπου συντελέστηκε σύμφωνα με την καταγγελία ο βιασμός, ήταν το 602.
Η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο αφού ερεύνησε ο δωμάτιό του, όπου φέρεται να βρέθηκε ένα χάπι συγκεκριμένης εταιρείας και να κατασχέθηκαν το φόρεμα και το εσώρουχο της κοπέλας. Όλα έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Στο μεταξύ, η κοπέλα, μιλώντας στο MEGA, δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω.
«Αυτό που μου συνέβη δεν θέλω να συμβεί ποτέ σε καμία κοπέλα του κόσμου. Πήρα την απόφαση να προχωρήσω νομικά και δεν θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι, τους εμπιστευόμουν ενώ αυτοί λειτουργούσαν για λογαριασμό τους και δεν πίστευαν σε καμία φιλία. Εξαιτίας τους παρασύρθηκα και έπαθα ό,τι έπαθα» υποστήριξε η 24χρονη.
Το τηλεφώνημα του διοργανωτή του πάρτι και όσα ακολούθησαν

Ο δικηγόρος της καταγγέλλει επίσης στο Mega πως την ώρα που η 24χρονη έφευγε από το πάρτι ζαλισμένη, γύρισε πίσω ύστερα από τηλεφώνημα του διοργανωτή και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν…

«Μπήκε αμέσως στο ξενοδοχείο, πήγε στη ρεσεψιόν, έκλεισε ένα δωμάτιο το 510, πήρε το κλειδί να πάει να κοιμηθεί. Είχε κατά νου ότι ο άνθρωπος που την κάλεσε ήταν εκεί ούτως ή άλλως και είναι ένας φίλος της, ο οποίος θα την προστάτευε. Μόλις άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ, τρία άτομα την πλησίασαν, την πλεύρισαν, της μίλησαν και την παρέσυραν κατά τη δική της άποψη στο δωμάτιο το 602», τόνισε ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας.

Η 24χρονη σύμφωνα με τον δικηγόρο της ξύπνησε το πρωί στο δωμάτιο μόνη και σε άσχημη κατάσταση.
«Το πρωί που ξύπνησε βρέθηκε ημίγυμνη, χωρίς εσώρουχα με πεταμένα όλα τα ρούχα στο πάτωμα. Μίλησε με τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι, του είπε "γιατί είμαι εδώ" και αποφάσισε να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό», πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Ακόμη, ο συνήγορος της 24χρονης, ανέφερε πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση.

«Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media, δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

Ο ίδιος τόνισε, ακόμη, πως εκκρεμεί να συμπεριληφθεί το αποτέλεσμα της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία για την υπόθεση, ενώ εξήγησε πως κατηγορίες, μέχρι στιγμής, έχουν απαγγελθεί σε ένα μόνο άτομο, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.


Αναγνωρίστηκε και δεύτερο πρόσωπο ως εμπλεκόμενο


Συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα για τον βιασμό της 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η καταγγέλλουσα αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο από τους εμπλεκομένους κατά την κύρια ανάκριση.
Προανακριτικά είχε αναγνωρίσει μόνο έναν.
Πάντως, όπως κατέθεσε η ίδια, ήταν η τέταρτη φορά που συμμετείχε σε ανάλογο πάρτι. Από την ανακρίτρια αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα.
Η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον εις βάρος της βιασμό. Κατόπιν αυτού ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε να δικαστεί στον ανακριτή.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη έχει αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Με τις μέχρι τώρα καταθέσεις της καταγγέλλουσας, τόσο στην Ασφάλεια όσο και στις Ανακριτικές Αρχές, φαίνεται να προκύπτει ότι η ίδια πήγε στο πάρτι μαζί με μια φίλη της, ανταποκρινόμενη σε σχετικό κάλεσμα γνωστού της.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Από εκεί και πέρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί, αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.
Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί το κατηγορητήριο και να ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτερη πράξη.
Η καταγγέλλουσα αναμένεται να εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ τα ρούχα της όπως και τα σεντόνια του δωματίου, όπου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία 24χρονης για ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη. Ένα πάρτι που άρχισε σε γνωστό καφέ-μπαρ της πόλης και συνεχίστηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο.
Η καταγγελία έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Όλα δείχνουν πως υπόθεση αυτή θα έχει και συνέχεια, καθώς μετά την καταγγελία της 24χρονης ανοίχτηκε δικογραφία για μαστροπεία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, φεύγοντας από το πάρτι, καταλαβαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της. Τότε αποφασίζει να επικοινωνήσει με τον γνωστό της, ο οποίος την είχε καλέσει και στο συγκεκριμένο πάρτι, και ο οποίος της προτείνει να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο.

Η 24χρονη κλείνει δωμάτιο κι ενώ κατευθύνεται προς αυτό συναντάει τρεις άνδρες από την Αθήνα: Πρόκειται για δύο αδέρφια γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και ακόμα έναν άνδρα.

Από εκεί και πέρα, δε θυμάται σχεδόν τίποτα, βάσει όσων είπε στις καταθέσεις της στην αστυνομία και στην ανακρίτρια.

Το πρωί όταν ξυπνά συνειδητοποιεί ότι είναι σε ένα άλλο δωμάτιο, αφού βλέπει μια βαλίτσα με ανδρικά ρούχα, αλλά και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν σε άνδρα, ενώ είναι γυμνή.

Η κοπέλα καταλαβαίνει ότι κάτι έχει συμβεί και αμέσως απευθύνεται στην Αστυνομία, όπου κάνει καταγγελία. Από τους τρεις άνδρες, ο ένας παραδέχεται ότι έχει συνευρέθηκε μαζί της. 

Ωστόσο ισχυρίζεται ότι έγινε με τη θέλησή της. Ο άνδρας αυτός απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Η αστυνομία θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια»

Αποτρόπαια χαρακτήρισε την πράξη του βιασμού ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, και πρόσθεσε πως ο χειρισμός της υπόθεσης θέλει λεπτή διαχείριση.

«Όσον αφορά το κύκλωμα μαστροπείας, σημαίνει ότι μέσα από τη  διαδικασία που έχει ξεκινήσει, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Αυτό που θέλω να πω, γνωρίζοντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στους κύκλους της ΕΛΑΣ, η αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από καταστάσεις, ονόματα και πορτοφόλια και βήμα βήμα θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Οι αξιωματικοί θα κάνουν αυτό που πρέπει και σε λίγο καιρό θα έχουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Χρήστος Συμεωνίδης.

Εκείνο που θα ρίξει φως στην υπόθεση είναι η ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση, καθώς η 24χρονη υποστηρίζει ότι της έριξαν κάτι στο ποτό για να την ναρκώσουν.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: