Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Φρέσκα λουλούδια από τον Μητσοτάκη στον αψύ τον Σφακιανό!

Δεν ξέρω αν εμάς του … ακραίου Κέντρου μας χωρίζει χάος, κατά πως λέμε, από όσους πολιτικούς διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας με ακραίο τρόπο.
 
Ξέρω όμως ότι οι πιθανότητες να σπάσει κάθε ρεκόρ σταυρών ο Παύλος ο Πολάκης στις επόμενες εκλογές είναι σημαντικές. Αντιθέτως, οι απόψεις των … ανάλγητων μετά βίας θα ξεπεράσουν μονοψήφιο νούμερο. 
Γι' αυτό και χρειαζόμαστε την πολυσυλλεκτική ΝΔ. Γιατί αλλιώς μας περιμένει η … δεύτερη φορά του Σφακιανού!...
Αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να καταλάβει τι υπηρεσία προσφέρει ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα τον είχε ήδη αποπέμψει. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα κινδύνευε να δεχτεί τα πυρά της συζύγου, η οποία είχε δηλώσει ότι είναι ερωτευμένη με το μυαλό του Παύλου. 
Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Θα πρέπει να στέλνει κάθε πρωί ένα μάτσο φρέσκα λουλούδια στον χορηγό της κυβέρνησής του. Στον αψύ τον Σφακιανό, στον Παύλο τον Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης, όπως και όλοι οι σύντροφοι της απέναντι όχθης που έχουν υιοθετήσει μία ρητορική βόθρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εμπνεύσεις του τύπου «γαμ… Μητσοτάκη», προσφέρουν ύψιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Έρχονται στον κατάλληλο χρόνο για να θυμίσουν στους πάντοτε ανυπόμονους του φιλελεύθερου κέντρου τι είχε συμβεί επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να κτυπήσουν καμπανάκι για το τι μπορεί να συμβεί στην … δεύτερη φορά αριστερά.
Όχι ότι η κεντροδεξιά δεν έχει τους «μάγκες» της, αυτούς που ψαρεύουν στα θολά νερά του λαϊκισμού. Αλλά κάθε φορά βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους μαζεύει. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης τους ανέχεται, αν δεν είναι στο τέλος αυτός που τους επιτρέπει με την ανοχή του να συμπεριφέρονται με προκλητικά απρεπή τρόπο.

Δεν προσπαθούμε να κάνουμε μαθήματα καλών τρόπων. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δεν αποκτάται σε μεγάλη ηλικία. Προσπαθούμε να πούμε ότι όλες αυτές οι ακραίες συμπεριφορές επικροτούνται από μία μεγάλη μερίδα του κόσμου, αλλά την ίδια ώρα κρατούν σε επαγρύπνηση τους διακριθέντες στο άθλημα του ατομικισμού και της πολιτικής αυτοχειρίας οπαδούς του φιλελεύθερου κέντρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν και να σκορπίσουν σε δύσβατα μονοπάτια, σαν κι αυτά που κάποιος δεν βρίσκει ούτε καν την δική του ψήφο στην κάλπη.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: