Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Το σαμποτάζ της δημόσιας υγείας, τα self tests και ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να υπονομεύσει την χθεσινή μέρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος την υπονόμευση των μέτρων για την υγεία επενδύοντας στην προσπάθεια να διαρραγεί η σχέση των πολιτών με την πολιτεία κυρίως δε, η εμπιστοσύνη, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό η κούραση θα μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση δημιουργώντας, κατά την Κουμουνδούρου, το κύμα που θα επαναφέρει το κόμμα σε θέση εξουσίας. 
Τα self tests είναι το νέο επεισόδιο που μάλιστα επέλεξαν να κάνει… πρεμιέρα την ώρα που η εικόνα της Ελλάδας έκανε τον γύρο του... κόσμου.
Τον Νοέμβριο του 2020 τα εμβόλια ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ «ανύπαρκτα» και «εμπόριο ελπίδας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Σήμερα η κορονοκαπηλεία συνεχίζει να αποτελεί γνώμονα της τακτικής πόλωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βάζει στο στόχαστρο τα self tests και την απόφαση να διατεθούν δωρεάν στους πολίτες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας. 
Η απέλπιδα προσπάθεια να θέσουν μέχρι και θέμα σκανδάλου την ημέρα μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του πλανήτη, αναδεικνύει τον πανικό και την αδυναμία να υλοποιήσει το ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες.
Από την αρχή της πανδημίας με το «μετά θα λογαριαστούμε» και στη συνέχεια με την υπονόμευση της προσπάθεια της πολιτείας και των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διαρκώς πως πρόθεσή του είναι η μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση μια παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτών, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην οικονομία. Σαμποτάροντας ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα.
Έχοντας φτάσει στο σημείο να υποδαυλίζουν κινητοποιήσεις ακόμη και υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δ. Κουφοντίνα η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας έριξε το βάρος στην πανδημία μέσω της καταστροφολογίας.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως δέχεται το ρίσκο από τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να προκαλέσει πόλωση θέτοντας ακόμη και ταξικό πρόσημο στη δημόσια υγεία. 
Η προσπάθεια μάλιστα να προκληθεί ένταση και στα νοσοκομεία είναι εμφανής αφού ο πρώην πρωθυπουργός στις επισκέψεις του σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι υποστηρίζει τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε βάρος τους.

Τον Νοέμβριο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης αφενός να προμηθευτεί εγκαίρως τα εμβόλια
, αφετέρου να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα όπως αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια σε διεθνές επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωνε μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματός του, ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί «εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο που δεν βρίσκεται καν διαθέσιμο».
Λίγες ημέρες μετά επισήμως το ανέφερε σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όμως 40 ημέρες μετά από αυτό ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου εμβολιαζόταν ζητώντας όμως να μην βρίσκονται μέσα τηλεοπτικές κάμερες.
Δεν σταμάτησε εκεί. Πρόσφατα ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθυστερεί και αντιμετωπίζει προβλήματα. Χθες έγινε γνωστό πως «έσπασε» το φράγμα των 1.500.000 εμβολιασμών, ενώ στον σχεδιασμό της κυβέρνησης προβλέπεται ότι μόνο τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1.500.000 εμβολιασμοί.

Παρά το γεγονός αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτα την υπονόμευση των μέτρων και την προσπάθεια να διαρραγεί η σχέση των πολιτών με την πολιτεία κυρίως δε, η εμπιστοσύνη, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό η κούραση θα μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση δημιουργώντας, κατά την Κουμουνδούρου, το κύμα που θα επαναφέρει το κόμμα σε θέση εξουσίας.
Και ότι αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες έντασης που δύναται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του πολιτικού εκβιασμού με τις προτάσεις για.. μορατόριουμ και αναστολή λειτουργίας της Βουλής. Αίτημα που συνδέεται και με τις εξελίξεις που φέρουν την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του Ν. Παππά να οδεύει προς τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.


Η υπόθεση με τα self tests και το νέο αφήγημα που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και των φίλα προσκείμενων μέσων ενημέρωσης δείχνουν πως η τακτική της πόλωσης και ο «πετροπόλεμος» εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας θα συνεχιστεί και ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί ένα τεράστιο πρόγραμμα δωρεάν διάθεση γρήγορων τεστ για κάθε πολίτη.
Με fake news και υπονοούμενα επιλέγουν τη σκανδαλολογία αδιαφορώντας για την ουσία και τη σημασία της εμβληματικής αυτής παρέμβασης που γίνεται από την πλευρά της πολιτείας σε υλοποίηση προτάσεων και εισηγήσεων των ειδικών επιστημόνων, καθώς και στο αποτέλεσμα που δύναται να υπάρξει στην άμβλυνση της καμπύλης της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Αναζητώντας «δράκους» για να στήσουν «παραμύθια» μπροστά στην αγωνία για το πολιτικό μέλλον που θα φέρει ενδεχόμενη αναχαίτιση της πανδημίας ανοίγουν εκ νέου τον ανεμιστήρα για να πετάξουν λάσπη, αδιαφορώντας για το κοινό καλό. Και αυτό πριν καν προχωρήσει η διαδικασία, θυμίζοντας τους συνδικαλιστές εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Επενδύοντας στο γεγονός πως η διαδικασία πρέπει να γίνει fast track με άλματα… «παραλογισμού» στήνουν σκηνικό σκανδαλολογίας την ώρα που ως αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να παροτρύνουν τους πολίτες και τα μέτρα να τηρούν και να συμμετέχουν σε προσπάθειες όπως αυτή. Σε κάθε περίπτωση η όποια κριτική και ο όποιος απολογισμός υπάρχει χρόνος για να γίνουν. Μόνο που στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως δεν διαθέτουν πολιτικό χρόνο.

Η δε δικαιολογία ότι δεν είναι δωρεάν τα τεστ διότι όποιος βρεθεί θετικός θα πρέπει μετά να κάνει μοριακό για επιβεβαίωση και άρα να το πληρώσει, αποτελεί πρωτοφανή τουλάχιστον αντιπολιτευτική πρακτική. 
Η ουσία πάντως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη χθεσινή ημέρα όπου η εικόνα της Ελλάδας έκανε τον γύρο του κόσμου, προκειμένου να στήσει σενάρια σκανδαλολογίας και να υπονομεύσει για μια ακόμη φορά την εθνική προσπάθεια με μοναδικό γνώμονα την πολιτική του επιβίωση...

1 σχόλιο:

aik είπε...

Δεν ξερω αν σου ειπα οτι την μαλακια πολλοι αγαπησαν,τον μαλακα ουσεις;Δεν ξερω αν σου ειπα οτι το παλτο σου ειναι ερμαιο της ζημενενς,οτι η δουλεια που του αναθεσανε ειναι"σιτιστης λαμογιων,οτι ο Χριστοφορακος διεφυγε απο ποιον;οεο και ο αλλος ο βραχιολακιας απο τον ΚΥΠατζη πορτιερη;Δεν ξερω αν εχεις αι κιου να καταλαβεις τι γραφω,αλλιως ΝΑ ΛΟΛΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ.