Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη στο «Ground Zero» από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή η ξενάγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο «Ground Zero» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια να ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στην ιστορική εκκλησία, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες της. 
Όπως έγινε γνωστό στο πρόγραμμα του... κ. Μητσοτάκη προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal.
Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του κ.κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Οικόνομου, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για βαθιά ανιστόρητη δήλωση, που δείχνει πλήρη απουσία αίσθησης για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων του με την Ελληνική Δημοκρατία.

A.P. Photo
Newsroom
23.09.2021 • 21:12


Δεν υπάρχουν σχόλια: