Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κόμμα σε αδιέξοδο - Ο Τσίπρας σε πανικό, δεν του βγαίνει η παροχολογία

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι Έλληνες 
παρακολουθώντας τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ να επαναλαμβάνει έναν κακό εαυτό που έρχεται να δικαιολογήσει απόλυτα τη σημερινή αρνητική εικόνα του κόμματος του.
Κολλημένος σε μία αδιέξοδη στρατηγική που τον έχει καθηλώσει σε μία δημοσκοπική καθίζηση μετά από τις τελευταίες... εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε μια απέλπιδα προσπάθεια να σηκώσει ξανά διαχωριστικές γραμμές χωρίς νόημα και ουσία, επενδύοντας στο διχασμό των πολιτών και στη δημιουργία προϋποθέσεων συσπείρωσης για το στενό κομματικό του ακροατήριο.
Με διάφορες επικοινωνιακές φωτοβολίδες και ανέξοδες υποσχέσεις προσπάθησε να δώσει την αίσθηση ότι διαθέτει προτάσεις για την επόμενη μέρα, οι οποίες ωστόσο αφενός δεν ήταν κοστολογημένες, αφετέρου βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες μιας χώρας που θέλει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Οι διαρκείς προσωπικές επιθέσεις στον Πρωθυπουργό καταδεικνύουν το άγχος που έχει κυριεύσει τα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της υψηλής δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της μεγάλης διείσδυσης που καταγράφει διαρκώς στα ακροατήρια της κεντροαριστεράς και πλέον και της νεολαίας.
Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου φαίνεται να επενδύει πολλά σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών, πιθανότητα που δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα αφού η ηγεσία και τα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης δεν πρόκειται να κάνουν τους βαστάζους σε έναν πολιτικό της Αριστεράς για τον οποίο η κλεψύδρα αδειάζει όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.
Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη δημιουργία κλίματος πόλωσης και μιας αδιανόητης στις μέρες μας αντιδεξιάς υστερίας που πλέον δεν πείθει ούτε τους σκεπτόμενους δημοκρατικούς ψηφοφόρους, αλλά και ούτε τη νέα γενιά που δεν θέλει να ζήσει σκηνικά του παρελθόντος που πλήγωσαν τη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, αντιλαμβάνεται ακόμη και ένας φανατικός οπαδός του κ. Τσίπρα ότι τα περιθώρια για την ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας είναι από ελάχιστα ως μηδενικά και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι διάφορες συνιστώσες είναι έτοιμες να βγάλουν τα τσεκούρια του εσωκομματικού πολέμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: