Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Πύργος της Βαβέλ ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τέλος τα συντροφικά μαχαιρώματα

Μεγάλη απογοήτευση και έντονη αβεβαιότητα για το μέλλον 
έχει κυριεύσει την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, με διακριτά τα σημάδια παρακμής και τα συντροφικά μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν.
Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έστηνε άλλη μια κακόγουστη παράσταση στη Θεσσαλονίκη μήπως και ξεγελάσει για μία ακόμη... φορά τους Έλληνες, στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε στελέχη από διαφορετικές συνιστώσες και σημεία αναφοράς, ενώ προβεβλημένοι παράγοντες έδιναν μάχη στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σε ένα άτυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο την επομένη των εθνικών εκλογών και τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ενώ ο χρόνος για την προσφυγή στις κάλπες μετράει αντίστροφα, αφού είναι πολύ πιθανή η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα στο 2022, στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται ο εσωκομματικός πόλεμος με τις αντιμαχόμενες πλευρές να βρίσκονται εγκλωβισμένες στη δίνη ενός εσωτερικού κυκλώνα που πλήττει την εικόνα του κόμματος και βάζει φρένο στις όποιες ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης υπάρχουν με στόχο την επιστροφή στην εξουσία.
Μπροστά σε αυτό το σκηνικό διάλυσης, ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται αδύναμος να ελέγξει την κατάσταση στην παράταξη του και να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στα ανώτερα κλιμάκια.
Είναι ξεκάθαρο πως διστάζει να τα βάλει τόσο με την παλιά φρουρά, όσο και με περιπτώσεις, όπως εκείνη του κ. Πολάκη που δημιούργησε πολλά προβλήματα με το θέμα του εμβολίου και την ταύτιση του πρώην υπουργού με τους διάφορους ψεκασμένους που επέδειξαν και επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά.
Τα μηνύματα των τελευταίων μετρήσεων προκαλούν τρόμο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μεσαία στρώματα  αφαιρεί ζωτικό χώρο από τον Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: