Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η επικράτηση του Μητσοτάκη στη Μεσαία Τάξη ανοίγει το δρόμο για Αυτοδυναμία

Σε ένα στρατηγικό σχέδιο στήριξης της μεσαίας τάξης και των χαμηλών κοινωνικά στρωμάτων
βασίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετύχει το μεγάλο στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές και να βάλει τον κ. Τσίπρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ο Πρωθυπουργός προωθεί μεθοδικά μέτρα που προσφέρουν ανακούφιση σε ευρείες ομάδες του πληθυσμού, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής του τη μείωση των φόρων που τόσο πολύ έπληξαν την κοινωνία στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Ωστόσο, ο ίδιος δίνει μεγάλη έμφαση στο να αξιοποιεί το δημοσιονομικό χώρο που κάθε φορά... διευρύνεται για να δίνει μέρισμα στους πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ένα σαφές στίγμα της πολιτικής του, προκαλώντας εκνευρισμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τον να διεισδύει σε παραδοσιακά ακροατήρια της Αριστεράς.

Στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων -πέρα από τα μέτρα 42,7 δισ. ευρώ που εφαρμόστηκαν για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και άνεργων στη διάρκεια της πανδημίας- έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις φόρων και εισφορών που έχουν ενισχύσει τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Σταχυολογούμε: μειώθηκε ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα  από το 22% στο 9%, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ -μεσοσταθμικά- κατά 22%. Μειώθηκε από το 10% στο 5% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 100% στο 55%, και για τα νομικά πρόσωπα από το 100% στο 80%. Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 1+3 ποσοστιαίες μονάδες.
Όλα τα παραπάνω μαζί με άλλες συγκεκριμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής δημιουργούν ένα ανθεκτικό δίχτυ προστασίας σε μία κοινή γνώμη που επιζητά την ασφάλεια, τη σιγουριά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Εφόσον η Κυβέρνηση περιφρουρήσει αυτό που έως σήμερα έχει κατακτήσει και το επεκτείνει μέσα στους επόμενες μήνες, τότε θα έχει βάλει μια ισχυρή παρακαταθήκη για έναν νέο εκλογικό θρίαμβο και την απόλυτη κυριαρχία της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: