Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Αλέξη, δώσ' τα όλα» - Κύμα ανέξοδων υποσχέσεων ετοιμάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ένα νέο πολιτικό αφήγημα για να δελεάσει τους πολίτες που εδώ και πολλούς μήνες του έχουν γυρίσει την πλάτη 
αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας.
Η φετινή ΔΕΘ έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα της και στροβιλίζεται μέσα στο λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και τις πρακτικές του χθες.
Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ... οι προσδοκίες για ένα σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο για το μέλλον της χώρας είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.

Κατά την πάγια τακτική του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ακολουθήσει την πεπατημένη, στέλνοντας σινιάλο στους πάντες με έντονη παροχολογία και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός στο πολιτικό παιχνίδι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Εξάλλου η παρουσία του κ. Τσίπρα σ’ αυτό το εθνικής διάστασης γεγονός όπως είναι η ΔΕΘ, είναι συνδεδεμένη με τα ψέματα του περιβόητου προγράμματος Θεσσαλονίκης που έμεινε στην ιστορία της πολιτικής ζωής του τόπου ως ένα μνημείο ασυνέπειας και εμπαιγμού ενός ολόκληρου λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή νοοτροπία, την ταύτιση του με ότι αντιδραστικό και ακραίο καταγράφεται, αλλά και με μια ηγεσία που αδυνατεί να αλλάξει είναι καταδικασμένος όχι μόνο σε μια εκλογική συντριβή αλλά στην ίδια τη συνείδηση της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έχουν δημιουργήσει κλίμα κατήφειας στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος που βλέπουν να χάνουν το τρένο της επανάκαμψης και να απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην εξουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: