Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Οι κρυφοί άσσοι του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ελλάδας

Πρόσω ολοταχώς με φόντο την επόμενη μέρα της πανδημίας 
και με στόχο 
τη δημιουργία μια ισχυρής και βιώσιμης Ελλάδας που θα πρωταγωνιστεί την επόμενη δεκαετία 
οδεύει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπέμποντας πλέον σε κάθε της βήμα μεγάλη αυτοπεποίθηση και διακριτή αισιοδοξία.
Έχοντας στη φαρέτρα του ισχυρά όπλα για την επίτευξη των βασικών στόχων, ο Πρωθυπουργός... ξεδιπλώνει σταδιακά ένα ολιστικό σχέδιο απελευθέρωσης από το ασφυκτικό πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης και ένταξης της Ελλάδας σε ένα νέο μονοπάτι που οδηγεί μέσα από την ανάκαμψη σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης από τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Σ΄αυτή την εργώδη προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες διαθέτουν κρυφούς άσσους, πλεονεκτήματα δηλαδή που αφήνουν περιθώρια για τη ριζική ανασυγκρότηση της χώρας, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Αδιαμφισβήτητα, η χώρα έχει δημιουργήσει ένα ενισχυμένο προφίλ εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, γεγονός που τις επιτρέπει να πρωταγωνιστεί στην συνολική προσπάθεια για ένα ασφαλές ευρωπαϊκό μέλλον.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου κρατούν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία που έχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ακούει στο όνομα "σχέδιο ανθεκτικότητας και ανάκαμψης", έχοντας ως βασικές προτεραιότητες μεταρρυθμίσεις και ριζικές αλλαγές στην ψηφιακή σύγκλιση, στην πράσινη ανάπτυξη, στην ενέργεια, στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες, τομείς που συνδέονται άμεσα με τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να αξιοποιεί δομές και λειτουργίες που ανέπτυξε στη διάρκεια της πανδημίας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία, ενώ η εμπέδωση και η διαρκής χρήση των νέων τεχνολογιών αφήνουν ένα νέο αποτύπωμα στις εργασιακές σχέσεις και στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων τόσο για την εξ αποστάσεως εργασία προς όφελος των εργαζομένων, όσο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους για τις επιχειρήσεις.

Σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, με την ελληνική κοινωνία να ζητά τομές και περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις κράτους-πολίτη, η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κάνει το μεγάλο άλμα προς τη νέα κανονικότητα και το όραμα της νέας Ελλάδας της επόμενης δεκαετίας να γίνει πλέον πραγματικότητα.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Α,αμα δεν ξερετε ποκα.Λοιπον οι ασοι στο μανικι ειναι Καλογριτσας,Λαφαζανης,Μυωνης,ξανα ο μπαμπας της τρελλης και ο Θεος του γκαντεμη.Παλι κουβα.