Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Το σχέδιο του Μαξίμου για τη στήριξη της νεολαίας

Πρωτοβουλίες με βάση πέντε άξονες στους οποίους βρίσκουν ανταπόκριση οι νέοι ηλικίας 17 – 34 ετών σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση των δυναμικών ηλικιών για την μετά covid εποχή σε συνδυασμό με την ανάγκη.
Κεντρικός άξονας το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο έχουν προβλεφθεί προγράμματα και δράσεις με στόχο την κατάρτιση των νέων και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες πρωτοβουλίες και ο σχεδιασμός αναμένεται να αποτυπωθεί εντός των επόμενων... εβδομάδων.
Τέλη Μαΐου, ή αρχές Ιουνίου θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις αν και το σύνολο του σχεδίου και οι άξονες του αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενδεχομένως και στο πλαίσιο των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ΔΕΘ και της καθιερωμένης ομιλίας που δεν συνδέεται με την ίδια την έκθεση και το πως αυτή θα πραγματοποιηθεί λόγω covid.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την κατάρτιση του συγκεκριμένου σχεδίου δεδομένης και της διαχρονικής θέσης του απέναντι στην νεολαία, η οποία σημειωτέον αποτελεί προτεραιότητα και στο πρόγραμμα της κυβέρνησης που όμως λόγω κορονοϊού ανεστάλη ως προς την υλοποίησή του.

Όπως επισημαίνουν πηγές η προσπάθεια «προσέγγισης» των νέων που ανήκουν στις λεγόμενες δυναμικές ομάδες θα γίνει συντεταγμένα και θα υλοποιηθεί κυρίως μέσα από δράσεις και μέτρα στήριξης. 
Η εντολή του πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένη προς τους συναρμόδιους υπουργούς και οι πρωτοβουλίες που καταρτίζονται αφορούν πέντε τομείς σε πρώτη φάση:

-Τις νέες τεχνολογίες
-Την εργασία
-Τον αθλητισμό
-Το περιβάλλον και
-Την κοινωνία των πολιτών


Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ήδη καταθέσει ιδέες βασισμένες σε αυτούς του κεντρικούς άξονες εκτιμώντας ότι μέσα από την πλήρη λειτουργία ενός συνολικού σχεδίου θα οδηγήσει αυτές τις ομάδες να έρθουν πιο κοντά στα πολιτικά δρώμενα και στις αποφάσεις που τους αφορούν άμεσα.
Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχεδιασμό παίζουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε μια πρώτη κίνηση αναμένεται στο τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ενώ την πλήρη εικόνα του σχεδίου αυτού θα την έχουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε σε έναν βαθμό η έναρξη του σχεδίου να συνδυαστεί και με την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά και την λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασικός παράγοντας στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι το ταμείο Ανάκαμψης, όπου έχουν προβλεφθεί έργα και δράσεις αναφορικά με την κατάρτιση των νέων μέσα από την κατάκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, στοιχείο που απευθύνεται πρωτίστως στην νέα γενιά.
Τα προγράμματα αυτά θα συνδέονται με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, ώστε να είναι πιο “γοητευτικά” στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Κανα σκοιλ ελικικου παλι κςι αλλες μιζαδορικες δουλεις.Δεν μασαμε,τα ξερουμε.Εσεις οι κατακαυμενοι που εχετε ξεραθει στη μαλακια να υποστηριζετε ενα διεστραμμενο ρεμαλι,λακε της οικονομικης μαφιας.