Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Γιατί ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Ιγκλέσιας

Το ισπανικό παράδειγμα των γνωστών Podemos με την εκλογική συντριβή και την αποχώρηση του ηγέτη τους Πάμπλο Ιγκλέσιας προκαλεί πανικό στην Κουμουνδούρου και προβληματισμό, καθώς βλέπει τα πολιτικά κόμματα που αναδείχθηκαν μέσα από την οικονομική κρίση και την άνθηση του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη να οδηγούνται πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας που ταυτίστηκε πολιτικά με το αποτυχημένο... όπως αποδείχθηκε, πείραμα των Podemos συνεχίζει και τώρα να επενδύει σε παρωχημένες συνταγές του παρελθόντος και κινδυνεύει να εξελιχθεί στο επόμενο παράδειγμα πολιτικού προσώπου που μέσα από τις λανθασμένες επιλογές και τις στρατηγικές της έντασης, της πόλωσης και της διαίρεσης της κοινωνίας πέφτει στην παγίδα του πολιτικού αφανισμού και οδηγείται σταδιακά στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Τα όσα εξελίχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ισπανία καταδεικνύουν μεταξύ άλλων το γεγονός ότι υπήρξε καταστροφική η συνεργασία των σοσιαλιστών με το κόμμα Ιγκλέσιας αφού προκάλεσε την εκλογική καθίζηση της ισπανικής κεντροαριστεράς, ενός ιστορικού κόμματος που κυβέρνησε για πολλά χρόνια τη χώρα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το επίμαχο παράδειγμα θα πρέπει να συνετίσει όλους όσοι εντός του Κινήματος Αλλαγής ονειρεύονται συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα και το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμοι μ’ αυτό τον τρόπο να βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες την δημοκρατική παράταξη και να την ταυτίσουν με ακραία στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία και με τις αξίες που αυτή πρεσβεύει.

Οι πολίτες στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη απορρίπτουν πλέον διαρρήδην πολιτικά σχήματα και ηγέτες που συνεχίζουν στη γραμμή του «εμείς» και οι «άλλοι», χωρίς να προσφέρουν ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για ένα ασφαλές και σταθερό μέλλον μετά την πανδημία εποχή.


2 σχόλια:

aik είπε...

Σ'αυτον τον ανωνυμο λακε,που προσπαθει να βρει πατηματα να υπενθυμισω οτι εδω εχουμε χειροτερο και αδικαιολογητο λοκνταουν και σιγουρα ενα διεστραμμενο υπερφιαλο καθαρμα για πρωθυπουργο,που καθε μερα γινεται ρεζιλι των σκυλιων.Να δουμε,πια λινατσα θα πνιξει την αποφαση του Μπαιντεν για τα εμβολια.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ άλλη δουλειά εκτός από το να σχολιάζεις να χάλια σας δεν έχεις ? Πληρώνεσαι από Κουμουνδούρου ή το κάνεις για ψυχοθεραπεία ??