Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δημοσκόπηση Pulse: Περιορισμός των αντοχών για τους πολίτες (κάρτες)

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού
, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σε πολιτικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων...

Σχετικά με το lockdown το 35% επιθυμούν άμεση χαλάρωση και το 34% εκτιμά ότι χρειάζεται μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Οι περισσότεροι πάντως εκτιμούν ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για την αποδοχή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Η συντριπτική πλειονότητα, το 82% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

Πιο αναλυτικά σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

 

Το 42% εκτιμούν ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμούν να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ

1 σχόλιο:

aik είπε...

Τι συγκινητικο!!Οταν ο Κουλης ηταν ψηλα,η δυσαρεσκεια του κοσμου για την πανδημια,ηταν μεγαλη.Τωρα που επεσε στις1 μοναδες ειναι 50-50.Δεν εχω αλλα πτυχια να σκισω.Μου τελειωσανε με τις ηλιθιοτητες που σκαρφιζονται.