Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ξεκινάει μια εβδομάδα-φωτιά

Ήγγικεν η ώρα. 
Αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα, και τα τρία εκατομμύρια που λέει ότι έλαβε ο τελευταίος από την Λιβανέζικη CCC, ως προκαταβολή προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, για να δημιουργηθεί το Συριζοκάναλο...
Δεν αποκλείεται με την υπόθεση Παππά και την υπόθεση Παπαγγελόπουλου για τη Novartis, να επέλθει η οριστική αποκαθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κουρελιασμένου «ηθικού πλεονεκτήματος».
Δεν αποκλείεται επίσης, με το πέρας της διερεύνησης των δύο υποθέσεων, να γίνει κατανοητό και στους εναπομένοντες απορούντες καλοδιάθετους, γιατί συγκροτήθηκε αυθορμήτως και αυτογενώς το ισχυρό αντισύριζα μέτωπο. Και γιατί στέκει κραταιό, χωρίς ρωγμές, έτσι ώστε οι όποιες απώλειες που είναι λογικό να αντιμετωπίζει η ΝΔ στο peak των δυσκολιών της, να μην στρέφονται προς την επικράτεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του γνωρίζει την κρισιμότητα των δύο υποθέσεων για το μέλλον του κόμματος ως κόμμα εξουσίας, γι? αυτό και ετοιμάζει την υπεράσπισή της σε πολεμικούς τόνους, έχοντας ως μπούσουλα το κλισέ, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Φυσικά και θα εκλάβουν την ενδεχόμενη παραπομπή Παππά ως προσχηματική, προκειμένου η κυβέρνηση να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Δίκιο θα έχουν! Όχι όμως για την προσχηματικότητα, αλλά για την ευθύνη του αρχηγού.

Όσα κατηγορείται ότι έκανε (εάν αποδειχθεί ότι έκανε) ο Νίκος Παππάς, όσα αναδύονται προς το παρόν από τις μαρτυρίες και τα mail που αντήλλαξαν οι εμπλεκόμενοι, καταδεικνύουν ότι επιχειρήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ αναδιάρθρωσης συνόλου του τηλεοπτικού τοπίου, που θα ήταν αδιανόητο να μην είχε γνώση ο αρχηγός.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», την υπόθεση Novartis. Είναι διαφορετικής υφής το να μην αποδεικνύεται η εμπλοκή του πρώην Πρωθυπουργού, και διαφορετικής αυτός να μην έχει γνώση της συνωμοσίας που εξυφάνθη, προκειμένου να κατηγορηθούν τα ισχυρότερα εκ των πολιτικών προσώπων της τότε αντιπολίτευσης.


Ο, και δικηγόρος, Δημήτρης Τζανακόπουλος θα σηκώσει το βάρος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος από βουλευτές νομικούς του ΣΥΡΙΖΑ, και από… τον Παύλο Πολάκη.
Είναι ίσως μια εξήγηση γιατί προμοτάριζε προεκλογικά τον «αψύ» ο Αλέξης και έπιναν παραθαλάσσιες ρακιές στο Ρέθυμνο τον Μάιο του 2019. Χρειαζόταν το στυλ του στα δύσκολα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ναι μεν ο Πολάκης έχει «ορκισμένο» κοινό που προσκυνά την αθυρόστομη αντιπολίτευση που ασκεί, αλλά ακριβώς για τους ίδιους λόγους έχει συσσωρεύσει τεράστια μάζα αντιπάθειας, όχι μόνο στους πολιτικούς αντιπάλους τους, αλλά και εντός του στρατοπέδου ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόθεση Τσίπρα για σκληρό ροκ διεφάνη από τις προειδοποιήσεις του σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «στήνει πολιτικές διώξεις» κατά τον αντιπάλων της για το «σκάνδαλο Πειραιώς», αλλά θα λογοδοτήσει γι' αυτό στην ελληνική κοινωνία.
Αυτά τα λέει ο άνθρωπος που επί πρωθυπουργίας του αφελληνίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες, και το πέρασε αβρόχοις ποσίν, γιατί ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να κάνει τη Βουλή «βιομηχανία εξεταστικών».

Θα ζήσουμε μια περίοδο πολιτικού παροξυσμού που ελπίζουμε να μη συνοδευτεί με κάθε είδους ακρότητες, και με σκοπό τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, όσο θα προχωρούν οι αποκαλύψεις για τα ευφάνταστα που διενήργησαν τα στελέχη της πρώην κυβέρνησης.
Ωστόσο και οι δυο υποθέσεις έχουν προχωρήσει πολύ, ώστε οι όποιες εκτραχύνσεις να μην κατορθώσουν να δυσχεράνουν τη διαλεύκανσή τους. Και τότε ίσως κάποιοι γνωρίσουν μια ήττα που τα αποτελέσματά της θα τα πληρώνουν για χρόνια.
Οι ίδιοι την προκάλεσαν με τον επηρμένο αμοραλισμό τους. Νόμιζαν ότι θα είναι για χρόνια στην εξουσία και ότι ουδείς θα τους ζητήσει λογαριασμό.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Επειδη στη παρεα σου εχει πολλους κρετινους,νομιζεις οτι και οι υπολοιποι ειναι χαπατα;Το ξαναειπαμε.Ολη υποθεση ειναι μουφα.Εφαγε ο λωποδυτης τρια μυρια και προσπαθει να τη σκαπουλαρει.Ρωτα και τον Θεοδωρικακο,που ξερει.Αλλιως,και καναλι θα ειχε,και δεν θα ετρεχε τωρα να παιρνει δουλιτσες απ τον Μητσοτακη.Εισαι πολυ γελοιος για να κανεις τον εξυπνο.