Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Δραματικές εξελίξεις, εξαιρετικά κρίσιμη η κατασταση στην Ελλάδα: Δεν αντέχουν άλλο τα νοσοκομεία (Βίντεο)

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.633, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 212.091 (ημερήσια μεταβολή +1,3%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες.

Η κρισιμότητα της κατάστασης στο ΕΣΥ απεικονίζεται εύγλωττα στον αριθμό των εισαγωγών του τελευταίου δεκαημέρου, οπότε και σημειώθηκε έξαρση στον ιικό φορτίο και στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι βρισκόμαστε ενώπιον...

δραματικών εξελίξεων. Οι διαδηλώσεις αύξησαν τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, τις τελευταίες 10 ημέρες στα νοσοκομεία της επικράτειας καταγράφηκαν 3.664 εισαγωγές για περιστατικά που αφορούν σε Covid-19. Μόνο χθες, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 443 (με ημερήσια μεταβολή +13.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταήμερου είναι 389 ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν έκρυψε τα λόγια του: «Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19». Πρόσθεσε ότι μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής.

«Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του», είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.312 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 1,06.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.886 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 479 (66% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.445 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 443 (ημερήσια μεταβολή +13,59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 389 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

  • Σχετικά με την ημερομηνία ανοίγματος δραστηριοτήτων η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη, εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης η συζήτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του Αδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα δραστηριοτήτων: «Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες 10 ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο, όπως είπε, όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του κορονοϊού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

  • Κικίλιας: Κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο με περιστατικά Covid-19

«Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19» είπε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής.

Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουν φτάσει τις 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid.

Η ηλικίες που «οδηγούν την πανδημία στη χώρα μας είναι μεταξύ 20 με 50 ετών» οι παραγωγικές ηλικίες με την μεγαλύτερη κινητικότητα, επισήμανε. Σε αυτές τις ηλικίες έκανε ιδιαίτερη έκκληση ο υπουργός Υγείας να είναι πιο προσεκτικοί και τους συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας, έως ότου προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και ένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα είναι προστατευμένο όπως είπε.

Με δεδομένο ότι η πληρότητα κλινών ιδίως στην Αττική είναι πλέον στα όρια της, ο Β. Κικίλιας έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Θα μπορούσαν να εργαστούν για κάποιες μέρες εβδομάδες ή μήνα έως ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί είπε και πρόσθεσε ότι θα ανοίγονται με 2.000 ευρώ ανά μήνα και τις εφημερίες τους που μπορεί να φτάσουν στα επιπλέον 1.300 ανά μήνα. Οι ίδιοι εφόσον επιλέγουν θα μπορούν να καθορίσουν πόσες ημέρες και ποιες μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα.

«Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το σύστημα, δεν υπάρχει δημόσιο η ιδιωτικό σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως πρόσθεσε, σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών, το Ιατρικό Περιστεριού και το ΛΗΤΩ. Επίσης όπως είπε έχει γίνει συμφωνία για 50 κλίνες με το κέντρο αποκατάσταση «Φιλοκτήτης» για αποκατάσταση ασθενών Covid ώστε να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία. Η νοσηλεία θα είναι δωρεάν για τους πολίτες τόνισε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί να μπουν και αλλά ιδιωτικά κέντρα στη μάχη αυτό θα γίνει.

Ο υπουργός Υγείας τέλος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί και έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και το 3,64% με τις δύο δόσεις. Εντός τον επόμενων 10 ημερών θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα της Κατηγορίας Α’ και εντός του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 65-69 και 70-74. Τον Απρίλιο αναμένονται 1.071.000 δόσεις και άλλες 90.000 έως τέλος Μαρτίου από την Pfizer.

«Πιέζουμε και διεκδικούμε περισσότερα εμβόλια. Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο θα μπορούμε να εμβολιάσουμε υπερπολλαπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας» κατέληξε ο Β. Κικίλιας.

Ο ΕΟΦ διαψεύδει δημοσιεύματα περί απόσυρσης εμβολίων της AstraZeneca στην Ελλάδα

Ο ΕΟΦ διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση εμβολίων της AstraZeneca στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ επισημαίνει:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της ετ. AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Γεωγραφική κατανομή των 2.633 κρουσμάτων covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 2.633 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

161 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

163 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

220 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

73 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

332 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

118 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

233 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

22 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

283 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

10 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

84 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών

3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

21 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

62 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

39 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

21 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

3 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

14 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

19 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

39 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

50 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε Κω

3 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας

115 κρούσματα στην Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

9 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

26 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

9 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

65 κρούσματα υπό διερεύνηση

Γεωργιάδης: Εάν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

«Δεν γίνεται να σταματήσει η πανδημία εάν δεν μπορέσουμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις και φασαρίες που διαδίδουν τον ιό» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως βέβαιον ότι ο αστυνομικός δεν έπρεπε να χτυπήσει, την Κυριακή, έτσι βάναυσα αυτόν το νεαρό. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι, ούτε εάν έχει συλληφθεί, ούτε τι πιστεύει, ούτε τι κόμμα ψηφίζει. Η Αστυνομία δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της σύλληψης να ασκεί περισσότερη βία από την αναγκαία για να γίνει η σύλληψη» και πρόσθεσε «όμως, είναι απολύτως βέβαιον ότι και χθες κάποιοι κατέβασαν από τη μηχανή έναν αστυνομικό και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Το ότι δεν τα κατάφεραν είναι το ευτυχές γεγονός».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «οι χθεσινές εικόνες ήταν τόσο σοκαριστικές που κανένας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να τις προσπεράσει. Το μίσος αυτών των ανθρώπων, των λεγομένων αντιεξουσιαστών, προς την αστυνομία, προς τη θρησκεία, προς την Ελλάδα, έχει καταντήσει εμετικό».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη: «Δεν μπορεί να σταματήσει όλο αυτό με γενικευμένη χρήση νόμιμης βίας από την αστυνομία. Δεν είναι αυτή η ώρα για να κάνει η αστυνομία μαζικές επιχειρήσεις καταστολής γιατί απλώς και εσύ θα συμβάλεις στη διάδοση του ιού» και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να σταματήσει η πανδημία εάν δεν μπορέσουμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις και φασαρίες που διαδίδουν τον ιό».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Θέλω να κάνω μία δημόσια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάθε μέρα ρίχνει λάδι στη φωτιά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις… Ποιος χαϊδεύει αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος τους καλύπτει; Ποιος τους βγάζει κάθε μέρα στον δρόμο; Ποιος τους λέει, καλά κάνετε και κατεβαίνετε; Δεν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο κύριος Τσίπρας όταν δημόσια σε συνέντευξή του στον κύριο Σρόιτερ είπε να διαδηλώνει ο κόσμος».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι: «Αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα. Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Όλα αυτά που συμβαίνουν, δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται…. Μόνο από τη χθεσινή διαδήλωση η μετάδοση της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος που έχουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων. Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων».

Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που με παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και με ρωτούν “πότε θα ανοίξουμε”. Όσο ο ιός μεταδίδεται – και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας- τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «το ότι η Ελλάδα κράτησε την οικονομία της όρθια το 2020, αυτό δεν είναι μία επιτυχία που πιστώνεται μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση. Αυτό είναι μία συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει ο Αλέξης Τσίπρας και γενικά η αντιπολίτευση να είναι χαιρέκακοι και να κατεβάζουν μαύρες πλερέζες σε κάθε εθνική επιτυχία».

  • Κίνητρα από το υπ. Υγείας σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται από την πανδημία, απευθύνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δίνοντας και κίνητρα για τη συμμετοχή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ενεργήσει, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι: μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ, αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)με επείγουσα επιστολή στα μέλη του καλεί τους ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους να ενισχύσουν το ΕΣΥ και να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη.

hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια: