Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η άμεση επαφή με την κοινωνία το δυνατό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μια ξεχωριστή επικοινωνία με τους πολίτες έχει ανοίξει από τα χρόνια της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τακτική που έχει ήδη αποδώσει καρπούς και συνιστά το συγκριτικό πλεονέκτημα του.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας δεν χάνει ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορες γωνιές της χώρας, να κάνει την προσωπική του αυτοψία για τα προβλήματα στην μικρομεσαία επιχείρηση, στους αγρότες, να... ανταλλάξει κουβέντες με τους νέους που αγωνιούν για το μέλλον τους και να δημιουργήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, έχοντας διαρκώς στο πλευρό του τη σύζυγο του Μαρέβα, η οποία δίνει της δικό της θετικό προσωπικό στίγμα σ' αυτή την προσπάθεια.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη πετύχει να καταστήσει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ψηφοφόρους το δυνατό του χαρτί, το οποίο ενισχύει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της δημοφιλίας του και θωρακίζει την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό. Ακολουθώντας απαρέγκλιτα αυτή την πραγματικά καινοτόμα στρατηγική, διατηρεί ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι του βασικού του αντιπάλου Αλέξη Τσίπρα και παρέχει τη δυνατότητα στον ίδιο και την κυβερνητική παράταξη να συνομιλεί με κοινωνικές ομάδες που στο παρελθόν θεωρούνταν απλησίαστες για τη Νέα Δημοκρατία.

Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να ενισχύσει το λαϊκό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που άνοιξε το δρόμο της ευρύτερης διεύρυνσης, αλλά και του επαναπατρισμού παραδοσιακών ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς και είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Έχοντας δεδομένη μία ισχυρή παρακαταθήκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνά πλέον στην επόμενη φάση του σχεδίου, που σχετίζεται πρωτίστως με τη μετατροπή της υψηλής του δημοτικότητας ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστέρας σε επιπρόσθετους ψήφους στην κάλπη, όταν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Το γεγονός ότι έχει αποφασίσει να παίξει μπάλα στο παραδοσιακό τερέν του Σύριζα με ήδη καταγεγραμμένες επιτυχίες ανοίγει το δρόμο για την μετατροπή της νέας δεκαετίας σε εποχή Μητσοτάκη.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποιος μαλακας τα γραφει αυτα να μην ξερουμε;Ετσι για κουτσομπολιο.Τι να σχολιασεις τετοια γλιτσα,λερωθηκε η οθονη