Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Σε πρωταγωνιστή της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς εξελίσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ενεργό παίκτη που αφήνει σε κάθε ευκαιρία το δικό του αποτύπωμα εντός του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι εξελίσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία, επιχειρεί και έχει πετύχει με στοχευμένες κινήσεις να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα συνιστά ένα κράτος μέλος που πιστεύει σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με κοινή στόχευση, ενώ παρεμβαίνει όταν κρίνει ότι χρειάζεται...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τακτική επικοινωνία με την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών, τα μέλη της οποίας προέρχονται από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με κορυφαίους αρχηγούς  κρατών, όπως για παράδειγμα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, πρόσωπα που σε κρίσιμες φάσεις όπως στις περιπτώσεις του μεταναστευτικού και της τουρκικής προκλητικότητας έδειξαν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και κράτησαν μια βαθιά ευρωπαϊκή στάση σε μία ομολογουμένως δύσκολη γεμάτη προκλήσεις περίοδο.

Νωπές εξάλλου είναι οι μνήμες της πρότασης για την έκδοση του κορωνομολόγου, στην οποία συμμετείχε ο κ. Μητσοτάκης μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ αυτή την εβδομάδα τα φώτα στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η πρόταση του Πρωθυπουργού για την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, κίνηση που συνδέεται άμεσα με την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού εντός της Ε.Ε, αλλά και με την διασφάλιση κανόνων που θα επιτρέψουν το άνοιγμα του τουρισμού.
Ο πρωθυπουργός, βαθιά Ευρωπαίος, μεταρρυθμιστής και υποστηρικτής της κοινής πορείας των χωρών έχει αποδείξει στην μακρόχρονη πολιτική του σταδιοδρομία ότι επιδιώκει τη συνεργασία και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μία καλύτερη Ευρώπη, μέσα από ένα συνεκτικό σχέδιο, τολμηρές αλλαγές και υψηλή ανθεκτική προσαρμοστικότητα.

Στην περίπτωση που περισσότεροι ηγέτες εντός της Ένωσης ακολουθήσουν το παράδειγμα του, τότε η ευρωπαϊκή ιδέα μπορεί να αντέξει στο χρόνο και η Ευρώπη να κάνει τα απαραίτητα βήματα εμπρός, ανταποκρινόμενη στις υψηλές προσδοκίες των λαών της και σηκώνοντας ένα τείχος μέσα από τις πολιτικές της απέναντι στον λαϊκισμό, τον εξτρεμισμό και στον αντιευρωπαϊσμό με αρνητικά αποτελέσματα τύπου Brexit.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Φυσικα και ειναι πρωταγωνιστης.Πρωταγωνιστης στις γκαφες στην υποτελεια,στην ανικανοτητα.ΤΟ ρεζιλι των σκυλιων.Ακομα και το περιφημο πιστοποιητικο μονο κατι αρρωστημενα μυαλα το κουβεντιαζουν,αν μπορειτε,φυσικα,και θελετε να μεταφρασετε σωστα.Δυστυχως,στα παιγνιδια που παιζονται,εμεις ειμαστε στην αποξω,αφου εχουμε φαει ξυλο.Οσο για κεντοδεξια,με Βοριδη,Μπογδανο και σια που την ειδατε;Εκτος αν ο Βεμπερ ειναι κεντρωος.Απολιτικ χρησιμος ηλιθιος ειναι ο Κουλης σας με χουντικες εκφανσεις μεγαλοιδεατισμου.