Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αποφασιστικά βήματα Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Στο φουλ βάζει τις μηχανές της η Κυβέρνηση και προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2021.
Παράλληλα, με το σχέδιο «ελευθερία» που αδιαμφισβήτητα συνιστά τη νούμερο ένα προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο καθώς από την έκβαση του θα κριθεί χρονικά η κανονικότητα για τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στην αναθέρμανση της παραγωγικής Ελλάδας με στοχευμένες κινήσεις και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη... των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μετά από μία δύσκολη χρονιά έντονων αναταράξεων.
Το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα μέσα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να αρχίσουν να παίρνουν βαθιές ανάσες με τις πρώτες ενέσεις ρευστότητας στο 2021.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κράτος στήριξε όλους όσοι επλήγησαν από την βαθιά ύφεση λόγω της πανδημίας, διασφαλίζοντας χρηματοδότηση, αναστολή και διευκολύνσεις δανειακών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αναμένεται να προχωρήσει περισσότερα βήματα παραπέρα αξιοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο.
Την ίδια ώρα, η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας σε διεθνές επίπεδο αλλά και η υλοποίηση μιας συγκροτημένης πολιτικής μείωσης φόρων και εισφορών σε συνδυασμό με σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων που σχετίζονται πρωτίστως με την ψηφιακή σύγκλιση και την πάταξη της γραφειοκρατίας δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα των επενδύσεων, προσελκύοντας εκ νέου διεθνείς παίκτες ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft.
Εκτός των άλλων, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές στους στενούς του συνεργάτες και τους συναρμόδιους υπουργούς για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του κοινοτικού πακέτου, το οποίο αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και η χρηστή διαχείριση του μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα τις προοπτικές για το άμεσο μέλλον και μεσοπρόθεσμα σε καίριους τομείς της οικονομίας.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Εδωσε σαφη εντολη και στον Αδωνι;Πωπω θα ψοφησει στο τρεξιμο ο καυμενος.