Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Χαρά Κεφαλίδου: Ο κόσμος μας δεν μπορεί να δεχθεί συνύπαρξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Λάθος μήνυμα στέλνει η «αντικατάσταση» του Α. Λοβέρδου και η απόφαση της Φ. Γεννηματά που αιφνιδίασε και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τονίζει η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σημειώνει πως όταν ένας χώρος μένει κενός αυτός θα καλυφθεί... 
Δηλώνοντας αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη και χαρακτηρίζοντας τον Α. Λοβέρδο ως ένα στέλεχος που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος στην προώθηση της πολιτικής του κόμματος υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αναμένουν άλλα πράγματα από το Κίνημα Αλλαγής και όχι τη δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας.
Τονίζει πως δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες καθώς και η αίσθηση πως η απομάκρυνση Λοβέρδου δύναται να θεωρηθεί πως συνδέεται και με την επίκείμενη συμμετοχή του στη διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.
Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει ότι ο τρόπος που έγινε προκαλεί προβληματισμό και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με τον κάθε βουλευτή να αναρωτιέται αν μπορεί να είναι ο επόμενος.

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη


- Πώς κρίνετε την απόφαση αντικατάστασης του Α. Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ;

Η απόφαση της προέδρου μας αιφνιδίασε όλους. Θεωρώ ότι βάζει το Κίνημα Αλλαγής σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας που ούτε ο χώρος έχει το περιθώριο να σηκώσει αυτή τη χρονική συγκυρία, ούτε η κοινωνία μπορεί ή θέλει να παρακολουθήσει.
Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος και ανήσυχος από την πανδημία και έχει μπροστά του ένα πολύ θολό τοπίο για το 2021. Αβεβαιότητες για ένα τρίτο κύμα πανδημίας, πιθανή μετάλλαξη του ιού, αγωνία για τις αντοχές της οικονομίας μας, αν μπορεί να σηκώσει άλλους κραδασμούς η κοινωνική συνοχή, πόσο γρήγορα θα προχωρήσει το σχέδιο των εμβολιασμών. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εμείς ασχολούμαστε με εσωκομματικές ισορροπίες.
Η ενδοσκόπηση και η ενασχόληση με την εσωκομματική γκρίνια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι αχρείαστη πολυτέλεια και δεν αφορά τους πολίτες Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες της εποχής. Αλλιώς εκπέμπουμε λάθος μήνυμα και ακυρώνουμε στην πράξη την τεράστια προσπάθεια και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Κοινοβουλευτική μας ομάδα όλο αυτό το διάστημα

- Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και του κέντρου πως θεωρείτε ότι θα αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις;

Οι άνθρωποι που είναι η βάση μας, πληγώνονται βαθιά. Όλος αυτός ο κόσμος που μας στήριξε στα δύσκολα χρόνια, όταν από το 45% ο χώρος που εξέφραζε τις προσδοκίες του βρέθηκε στο 6% και στο 7% έχει απαιτήσεις από εμάς. Ειδικά σε περιόδους σαν αυτή που ζούμε.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προοδευτικό κόμμα και δεν μπορούν με τίποτα να δεχθούν ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής μπορεί να συνυπάρξει σε οποιοδήποτε πλαίσιο προοδευτικής διακυβέρνησης με έναν χώρο που τον θεωρεί χώρο λαϊκισμού. Χώρο επικίνδυνο που κόντεψε να στείλει την πατρίδα μας εκτός Ευρώπης.
Αυτός λοιπόν ο πυρήνας σκεπτόμενων, μετριοπαθών πολιτών μας παρακολουθεί και αξιολογεί το έργο μας κάθε ημέρα. Αυτοί οι ενεργοί πολίτες ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το τελευταίο που χρειάζονται αυτή τη στιγμή από τον πολιτικό χώρο που στηρίζουν, είναι οι ενδοπαραταξιακοί βυζαντινισμοί. Έχοντας ζήσει τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους 2 σημερινούς μονομάχους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέχασαν ούτε τον τρόπο που άσκησαν αντιπολίτευση σκίζοντας μνημόνια ο ένας στο Ζάππειο και ο άλλος στο Σύνταγμα. Περιμένουν να δουν από εμάς ένα αυτόνομο σοβαρό ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής που κοιτάζει ευθεία μπροστά στο μέλλον του τόπου. Δεν αλληθωρίζει δεξιά και αριστερά.

- Έπαιξε ρόλο στις εξελίξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τον Αλ. Λοβέρδο ως «βαρίδι» για μια προοδευτική διακυβέρνηση»;


Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένα σκεπτικό πίσω από την απόφαση της Πρόεδρου. Το γεγονός ότι απομακρύνεται ένας έμπειρος και ικανός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, που σήκωσε φορτίο της εκπροσώπησης του χώρου στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια, στοχοποιήθηκε με ακραίο τρόπο από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, θολώνει το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε στην κοινωνία.
Αγωνιζόμαστε να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα και τους ανθρώπους της. Θέλουμε να είμαστε η εναλλακτική πρόταση που χρειάζεται ο τόπος, με σοβαρό πολιτικό λόγο και απαντήσεις στις προκλήσεις και τις αγωνίες των πολιτών. Από τα στελέχη μας δεν περισσεύει κανείς. Η μόνη απάντηση στις τυχοδιωκτικές προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύνεση και ενότητα. Από αυτή την οπτική, η ευστοχία της συγκεκριμένης απόφασης της Προέδρου θα φανεί στο κοντινό μέλλον.

- Συμβαδίζουν οι κινήσεις αυτές, που γίνονται την ώρα που τίθεται θέμα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, με τα όσα πρεσβεύουν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ;

Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε ένα δύσκολο έργο . Να αναδείξουμε τις πολιτικές και τις προτάσεις λογικής για το αύριο της χώρας, ανάμεσα σε δύο πόλους. Γνώμονας μας είναι η ξεκάθαρη απόφαση του συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία. Οι θέσεις μας και οι γραμμές μας είναι σαφείς και καθορισμένες Το θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προβολή της δικής του αγωνίας ύπαρξης. Δεν αφορά την παράταξή μας και σίγουρα δεν απασχολεί τους πολίτες.

- Είστε δύναμη κέντρου αλλά οι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Όταν αφήνεις το κέντρο και κοιτάς προς τα αριστερά υπάρχει ο νόμος της φύσης που λέει ότι το κενό που αφήνεις θα καλυφθεί. Όταν εμείς απεμπολούμε την ιστορία μας, τους ηγέτες μας, όταν υπάρχει η χρόνια παθογένεια να αποδομεί ο νέος πρόεδρος τον προηγούμενο τότε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.
Εμείς ξέρουμε την προσφορά μας, το ίδιο και ο κόσμος. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα έχουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Μετά από όλη αυτή την διαδρομή οι πολίτες απαιτούν την ωριμότητα απαλλαγής από την παιδική ασθένεια της φαγωμάρας.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Εσυ κυρα μου να πας να κανεις παρεα με τον Μπογδανο και τον Μπαμπη.Μου κουβαληθηκατε στο Πασοκ τα λαμογια,οι τυχοδιωκτες,οι φλωρογιαπηδες και σακατεψατε το Κινημα.Τοσο ξεφτιλα που ψηφισατε τη καταργηση του ασυλου.Τον ρωτησες τον Αλεξανδριδη τι σημαινει ασυλο;Απο το ΑΠΘ περασες.Και μετα για το Πολυτεχνειο;Δεκανικι του Μιχαλακη,εχετε και τη σημαια,ντροπη σας.Καλυψτε τον υποδικο,τετοια κανατε και επι Σιμητη.Κι αν εχεις αποριες ρωτα τον Χαρη να στα εξηγησει.Αει στο κορακα γατακια.