Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ενεργό το χαρτί του ανασχηματισμού στο πρωθυπουργικό γραφείο

Προφανώς και πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η διαχείριση της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. 
Προφανώς και ψηλά στην ιεράρχηση της κυβερνητικής δραστηριότητας είναι το άνοιγμα της χώρας στο εξωτερικό, μια και ο τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό.
Παρόλαυτα και παρά τις δημόσιες διαψεύσεις οι σκέψεις για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, παραμένουν ενεργές εντός του πρωθυπουργικού γραφείου.
Δεν είναι μυστικό ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εισηγήσεις για αντικαταστάσεις τόσο... σε επίπεδο υπουργών όσο και υφυπουργών. Το σύστημα άλλωστε αξιολόγησης των μελών του υπουργικού συμβουλίου συνεχίζει να λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πλέον να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο των υπουργών του.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές το μόνο που απομένει είναι το πότε ο κ. Πρωθυπουργός θα αποφασίσει να ενεργοποιήσει τις σχετικές εισηγήσεις , με τους περισσότερους να εκτιμούν ως πλέον πιθανές περιόδους το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου ή το δεύτερο μισό του Αυγούστου, πριν από τη ΔΕΘ.

Για ορισμένους που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα ο ανασχηματισμός ίσως και να είχε ήδη γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου άμεσης εφαρμογής με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού αλλά και η επιστροφή σε φάσεις της χώρας στην νέα καθημερινότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον μήνα που μόλις άρχισε όλο το βάρος του Μεγάρου Μαξίμου θα πέσει στον έλεγχο των κρουσμάτων αλλά και στην προσπάθεια ανάνηψης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι το μεγάλο επερχόμενο στοίχημα της κυβέρνησης , τη διαχείριση του πακέτου βοήθειας της ευρωπαϊκής επιτροπής», θα κληθεί να το διεκπεραιώσει το παρόν υπουργικό συμβούλιο.
Επί της ουσίας μέχρι στιγμής ελάχιστες είναι οι «σοβαρές» πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από αλλαγές συγκεκριμένων προσώπων. 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης κινείται σε μία περίοδο απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας εντός και εκτός ΝΔ , στοιχείο που καθιστά τον ανασχηματισμό απολύτως απρόβλεπτο.
«...Ούτε ανασχηματισμό βλέπω λόγο να κάνω αυτή τη στιγμή. Πάντα, κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός. Αλλά, δεν είναι του παρόντος και πρέπει να σας πω... Δεν είναι του παρόντος ο ανασχηματισμός, γιατί θεωρώ ότι βασικά η Κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά » 
τόνισε πριν από μία εβδομάδα ο κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Σταρ. Μία φράση που θα πρέπει να κρατήσουμε προκειμένου να «διαβάσουμε» τις εξελίξεις που έρχονται...

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: