Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Πόλεμος κατασκόπων στο Αιγαίο - Γιατί είναι έξαλλος ο Ερντογάν

Οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες για πρώτη φορά έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες που αφορούν τις κινήσεις του τουρκικού στρατού με τη βοήθεια της «Mossad» και της Γαλλικής αντικατασκοπίας
Η κρίση στο Αιγαίο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των Μυστικών Υπηρεσιών.
Ένας διαφορετικός πόλεμος, αυτός της κατασκοπείας, βρίσκεται σε εξέλιξη μέρα και νύχτα με τη συγκέντρωση πληροφοριών, τόσο από πράκτορες, όσο και από υπερσύγχρονα συστήματα κατασκοπείας, δορυφόρους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποκλοπές... απόρρητων επικοινωνιών που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί μέρα και νύχτα στο Πεντάγωνο και την Κατεχάκη, όπου έμπειρα επιτελεία επεξεργάζονται τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται για τις κινήσεις των Τούρκων.
Οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες για πρώτη φορά έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες που αφορούν τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.
Με τη βοήθεια της «Mossad» και των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών γίνεται η αποκωδικοποίηση των πληροφοριών, οι οποίες είναι πολύτιμες για τον σχεδιασμό των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Στη ΜΙΤ επικρατεί εκνευρισμός από τις διαρροές απόρρητων πληροφοριών που αφορούν κινήσεις του τουρκικού στρατού, αλλά και το αντικείμενο κρίσιμων συσκέψεων της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας με τους αρχηγούς των επιτελείων.

Οι διαρροές στη «Die Welt» του διαλόγου που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τους αρχηγούς των επιτελείων, από τους οποίους ζήτησε να οργανώσουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, καταρρίπτοντας ένα ελληνικό μαχητικό ή βομβαρδίζοντας ένα πλοίο, αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική αντικατασκοπεία.
Οι πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε η Γερμανική εφημερίδα προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και του Ισραήλ, που έχουν πρόσβαση ακόμα και σε απόρρητες συσκέψεις κορυφής, τις οποίες οργανώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Εξάλλου, στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμα και σε κορυφαία επίπεδα, οι περισσότεροι αξιωματικοί είναι αντίθετοι με το καθεστώς Ερντογάν, που έχει φυλακίσει χιλιάδες συναδέλφους τους μετά το πραξικόπημα οπερέτα.
Οι Τούρκοι αυτό που τρέμουν στην κυριολεξία είναι τα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που διαθέτουν τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και το πολυδαίδαλο δίκτυο που έχει αναπτύξει στην Τουρκία η «Mossad».
Μετά τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, έχουν ενεργοποιηθεί και όλα τα δίκτυα των πρακτόρων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται καθημερινά πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται από ειδικούς σε θέματα κατασκοπείας.

Το παραλήρημα του Ερντογάν κατά των Γάλλων και των Ισραηλινών έχει σχέση και με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι μυστικές υπηρεσίες των δύο αυτών χωρών, που γίνονται υπερόπλο στα χέρια της Ελλάδος.

Δημοσιεύθηκε στο "ΚΑΡΦΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: