Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Σκηνικό κατάρρευσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανήμπορος ο Τσίπρας να ελέγξει την κατάσταση

Σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωκομματικές κόντρες και τα συντροφικά μαχαιρώματα να λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει σηκώσει μπαϊράκι και σπεύδει να υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να ξεχάσει τις εμμονές του στα αρχηγικού τύπου κόμματα και τις τύπου one man show παραστάσεις που συνήθιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια να δίνει.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται... αδύναμος να αντιμετωπίσει τους δημογέροντες του κόμματος και τους επίδοξους δελφίνους, βλέποντας ταυτόχρονα τα ποσοστά του κόμματος του να κατρακυλούν και τα ποιοτικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δημοτικότητα του να έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα.

Μέσα σ΄ αυτό το σκηνικό διάλυσης, ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από το στενό του κύκλο να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες που θα του ενισχύσουν το ηγετικό προφίλ και θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους αμφισβητίες ότι ο ίδιος παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η υιοθέτηση των συγκεκριμένων προτάσεων συνιστά ένα σοβαρό ενδεχόμενο για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα ώστε να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να βελτιώσει την τραυματισμένη του εικόνα στην κομματική βάση και στα μάτια των πιστών συντρόφων που του έχουν απομείνει.

Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει μεγαλύτερη ένταση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να οδηγήσει ακόμη και σε ένα οριστικό διαζύγιο με την πτέρυγα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Κοντολογίς, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό αδιέξοδο και η εξέλιξη των πραγμάτων τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τους αρμούς της εξουσίας, στην οποία επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: