Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης (βίντεο)

Οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων στο Παρίσι.
Μακρόν: Θα ενισχύσουμε την πολιτική, οικονομική και αμυντική συνεργασία -Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
«Η σχέση Ελλάδας - Γαλλίας είναι πολύ σημαντική. Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά φυσικά αυτός που αγωνίστηκε ήταν ο ελληνικός λαός. Μας συνδέει μία μακρά ευρωπαϊκή φιλία, που βασίζεται στον πολιτισμό...
Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή ατζέντα. Η προτεραιότητα της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας, μέσω και της κατάρτησης ενός κοινού προϋπολογισμού» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
«Από κοινού θα πρέπει να δείξουμε τη βούλησή μας για στήριξη της ευρωζώνης, αλλά και περισσότερη αλληλεγγύη. Θα πρέπει να βρούμε μία κοινή λύση για το μεταναστευτικό. Ξέρω τι έχει αναλάβει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με το θέμα της μετανάστευσης και το βάρος», πρόσθεσε.
«Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ΕΕ και η Γαλλία δεν πρόκειται να δείξουν αδυναμία σε αυτόν τον τομέα».

Μητσοτάκης: Καλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα
Πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.
«Έρχομαι στη Γαλλία σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς ύστερα από μία 10ετή κρίση η χώρα μας παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και παραμένει στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός της χώρος σε όλους τους τομείς. Το κοινό μας παρελθόν μάς δείχνει το δρόμο του μέλλοντος», ανέφερε παίρνοντας τον λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
«Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821», θύμισε στις δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
«Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την έναρξη των συνομιλιών.
«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν. Χρειάζεται μια Ευρώπη που επιμερίζεται την ευθύνη στο προσφυγικό».
«Η κλιματική αλλαγή δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσω από διακυρήξεις, αλλά θέλει τολμηρά μέτρα προκειμένου η Ευρώπη να μετατραπεί σε μία πράσινη ήπειρο»
«Καλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και έπειτα η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: