Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Η βράβευση Στεφανή από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ

Η βράβευση Στεφανή από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑΑρχηγός της Τάξεως του, μεταξύ όλων των Αμερικανών και ξένων συμμαθητών του, όταν έκανε εκεί το μεταπτυχιακό του

Με δημόσια επιβράβευση στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης των ΗΠΑ (National Defense University/NDU) και τοποθέτηση της φωτογραφίας του στην Αίθουσα Τιμών (Hall of Fame) του ιδίου Πανεπιστημίου τιμήθηκε τον Ιούλιο του 2017 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ και σημερινός Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Ειδικός... Συντονιστής για το Προσφυγικό Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.



Η δημόσια επιβράβευσή του είχε πραγματοποιηθεί λόγω της αναδείξεώς του στο υψηλό αυτό αξίωμα, όντας απόφοιτος του αμερικανικού πανεπιστημίου το 2009 και μάλιστα αρχηγός της Τάξεώς του μεταξύ όλων των Αμερικανών και Ξένων συμμαθητών του, όταν έκανε εκεί το μεταπτυχιακό του και πρώτευσε. H τελετή πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου που διοργανώνει το NDU και στο οποίο συμμετείχε ο Έλληνας Αρχηγός, στο πλαίσιο επισήμου επισκέψεώς του στην Ουάσινγκτων στις 18-19 Ιουλίου 2017. Με τη βράβευσή του αυτή, εν συνεχεία η φωτογραφία του έλαβε τη θέση της στην Αίθουσα Τιμών του Πανεπιστημίου, όπου θα παραμείνει εσαεί.



Όπως προκύπτει από το αρχείο μας, σε συνδυασμό με το σχετικό δελτίο τύπου του ΓΕΣ που είχε τότε εκδοθεί, στην προαναφερθείσα τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ, οι τότε Διοικητής των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (U.S.Army Europe) Στρατηγός Frederick Benjamin Hodges, ο Έλληνας Πρόξενος στην Ουάσινγκτων Δημήτριος Αγγελεσόπουλος, ο Έλληνας Ακόλουθος Αμύνης στην Ουάσινγκτων Συνταγματάρχης Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ στην Αθήνα Συνταγματάρχης Scott Miller, ο πρώην Διοικητής του ODC στην Αθήνα Συνταγματάρχης T.J. Moffatt, 10 συμμαθητές του της Τάξεως NDU 2009 από Γερμανία, Ισραήλ, Νέα Γουινέα, Η.Α.Ε., Ιορδανία, Νιγηρία, Πολωνία και ΗΠΑ, το σύνολο του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: