Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Ανησυχία για Ελληνοτουρκικά - Ψήφος εμπιστοσύνης για Δημόσια Ασφάλεια (κάρτες)

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες για τη δημόσια ασφάλεια και την καθημερινότητα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα οι πολίτες ανησυχούν για την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά αν και κρίνουν θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας...
Ειδικότερα, θετικά κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά το 54% έναντι του 34% το οποίο το κρίνει αρνητικά και ένα 12% δεν ξέρω /δεν απαντώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Όσον αφορά τις ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας το 52% πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ένα 39% προς την λάθος και ένα 9% ΔΞ/ΔΑ.
Για τις κινήσεις της κυβέρνησης για την ασφάλεια και για το αν κινούνται στην σωστή κατεύθυνση το 54% είναι θετικό το 35% θεωρεί πως κινείται λάθος και ένα 11% ΔΞ/ΔΑ.
Στο θέμα του προσφυγικού η πλειοψηφία δίνει αρνητικές απαντήσεις καθώς το 55% αξιολογεί τα πράγματα αρνητικά ενώ το 34% βλέπει θετικά και ένα 11% ΔΞ/ΔΑ.
Στο φορολογικό και στα οικονομικά το 55% θεωρεί πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, το 36% προς τη λάθος και το 9% ΔΞ/ΔΑ.
Ακόμα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση το 4,5% και το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ενώ κανέναν από τους δυο λέει το 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: