Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Βρυξέλλες: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε στη Μέρκελ το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. (Photos)

Συνάντηση με τη καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπαρουσίασε στην Άνγκελα Μέρκελ τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία...
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε στον Νίκο Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και με τον επικεφαλής υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ:
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Συνάντηση Μητσοτάκη - ΜέρκελΣυνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ

Δεν υπάρχουν σχόλια: