Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ξαδέλφη, τελείωσέ τους!


Αποτέλεσμα εικόνας για Ξαδέλφη, τελείωσέ τους!

«Ξάδελφε, εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά».

Ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός, αλλά το 2015 όλοι χάσαμε φίλους, ξεχάσαμε συγγενείς. Γιατί άραγε; 
Για να μας λέει σήμερα ο ξεδιάντροπος Τσίπρας ότι το 2015 η Ελλάδα έμαθε ότι «ήταν προς το εθνικό συμφέρον της να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ».
Ξαδέλφη, οφείλεις μία συγνώμη, «Τελειώνοντάς» τους στις εκλογές! 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από το μίσος με το οποίο πότισαν την ελληνική κοινωνία...
Το 2015 η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε αυτή την χώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όποτε το βίωσαν οι άνθρωποι, όποια εποχή κι αν αυτό συνέβη, θα έχουν να μας μεταφέρουν την ίδια ακριβώς εμπειρία: Είναι σκληρό και απάνθρωπο. Ο διχασμός σκίζει την ψυχή στα δύο, συνθλίβει τον ψυχικό μας κόσμο.

Το 2015 εμείς οι «μνημονιακοί» είχαμε δίκιο. Αποδείχτηκε πέρα ως πέρα. Σήμερα οι Έλληνες δεν πιστεύουν στο αντιμνημόνιο. Είναι κι αυτό ένα κέρδος. Όπως είπε και ο πρόεδρος Αλέξης στην συνέντευξή του στους FT, «η Ελλάδα έμαθε από την δύσκολη εμπειρία»! Ωραίος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το γεγονός ότι ο υπήρξε θιασώτης της αρχής «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»!

Εμείς οι «ακραίοι», λοιπόν, είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά που συνέβησαν. Ακόμη και για την πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, για την μεταστροφή του και την υπογραφή του μνημονίου. Η ελληνική κοινωνία δεν ενθουσιάζεται από την ρητορική του αντιμνημονίου. Δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κοινωνία πιστεύει την ίδια ώρα στις μεταρρυθμίσεις. Σίγουρα όμως θέλει να τιμωρήσει αυτούς που την κορόιδεψαν.

Ο κ. Τσίπρας θα υποστεί μια βαριά εκλογική ήττα. Όχι από εμάς τους… ακραίους, αλλά από ανθρώπους σαν την ξαδέλφη, σαν τους φίλους μας που τους πίστεψαν, που τους ακολούθησαν και δοκίμασαν να μας… «τελειώσουν». Και το έκαναν για την ώρα, τελείωσαν τις σχέσεις μας, τις φιλικές, τις συγγενικές, τις κοινωνικές.

Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους μόνο σε κηδείες. Είναι μικρή η ζωή για να την ξοδεύουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορώ και να κρατάω τεφτέρια με χρωστούμενα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Μπορεί να πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν μας αξίζει η λογική του διχασμού. Και σε όσους φίλους ξαναβλέπω, από εκείνους που μου έκοψαν την καλημέρα εκείνες τις δύσκολες ημέρες του 2015, τους λέω το ίδιο πράγμα: Τιμωρήστε αυτή την ξεδιάντροπη παρέα που μας σέρβιρε τον διχασμό. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Ψηφίστε ΚΚΕ, Οικολόγους, ψηφίστε ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Γυρίστε έτσι την πλάτη σας σε ό,τι πιο χυδαίο έχει εμφανιστεί ποτέ στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον. Μέσα από την όποια διαφωνία μας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Χρειάζεται, όμως, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν.

Τελειώστε τους! Στείλτε τους στα σπίτια τους. Αλλάξτε την Αριστερά, βοηθήστε να αλλάξουμε την χώρα. Δεν μας αξίζει αυτή η παρέα, δεν σας αξίζουν αυτοί οι ηγέτες! 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: