Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

"Ρουκέτες" Μόσχας για τα Σκόπια: Αμερικανικές δωροδοκίες και εκβιασμοί στα Σκόπια

Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία αναφέρει ότι η ψηφοφορία στη σκοπιανή Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση ενορχηστρώθηκε πίσω από έναν συνδυασμό εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων.
«Θεωρούμε αυτό που συνέβη, ως μία ανοιχτή παραβίαση όλων των μορφών, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς. Τέτοιου είδους χειρισμούς δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε ως έκφραση των βουλευτών», σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι... η ψηφοφορία ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η ψηφοφορία που άναψε το «πράσινο φως» για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος έγινε εν μέσω μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων από μέλη της βουλής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς, 
«οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Κατά την ώρα της διαδικασίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ ήταν εντός του κοινοβουλίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.
«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων — τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής», προσθέτει η Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: