Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Α. Λοβέρδος: «Υπάρχει μια συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη»


Σχετική εικόνα
Ο Α.Λοβέρδος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός και πολύ αποτελεσματικός απ΄όπου πέρασε. Έτσι, με παραξένεψε το πώς αποκαλεί τους Συριζαίους.
Συμμορίτες.
Αρχικά, βρήκα ακραία αυτήν την λέξη. 
Όσο όμως ξανακοιτάζω και ξανακρίνω τις πράξεις και τα λόγια τους, βρίσκω πως ο Α.Λοβέρδος είναι ιδιαίτερα επιεικής στον χαρακτηρισμό του.
Η τελευταία, χουλιγκανικού επιπέδου, ανακοίνωση με την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου, αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία που δεν σέβεται τίποτα και που έχει ως μοναδικό σκοπό την, πάση θυσία, παραμονή της στην εξουσία.
Αλλά, πώς δρουν οι συμμορίες;

Εχουν έναν αρχηγό που αποφασίζει τι θα γίνει. Ποιος θα είναι ο στόχος.
Υπάρχουν οι υπαρχηγοί που αναλαμβάνουν την εκτέλεση της εντολής του «μεγάλου».
Στην συνέχεια οι μπράβοι, οι τραμπούκοι, οι εκτελεστές πιάνουν δουλειά. Το θύμα, απροστάτευτο τις περισσότερες φορές, είτε εξοντώνεται είτε καταφεύγει τελικά στην προστασία της συμμορίας.
Ας δούμε την εξέλιξη των γεγονότων της Novartis και πώς αυτά στοιχειοθετούν και δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του Α.Λοβέρδου.
Για να έχει επιτυχία ο σχεδιασμός της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να υπάρχουν οι ενδιάμεσοι κρίκοι που να συνδέουν την πολιτική με την δικαστική εξουσία.
Και αυτούς τους κρίκους τους προσφέρει απλόχερα το σύστημα που αντλεί την ισχύ του από το Προεδρικό μέγαρο, αυτονομημένο πλέον από τον ομφάλιο καραμανλικό λώρο του.
Έτσι, έπρεπε να βρεθούν μέσα στην δικαστική εξουσία τα στελέχη της, που υπάκουα θα έφερναν σε πέρας τις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου.
Επειδή όμως η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός δεν επέδειξε την προσήκουσα προθυμία, έπρεπε να εξουδετερωθεί.
Το έργο της εξουδετέρωσης το ανέλαβαν οι γνωστοί μπράβοι της δημοσιογραφίας, οι εκτελεστές συμβολαίων εξόντωσης προσωπικοτήτων.
Η εν λόγω εισαγγελέας επειδή αντιλήφθηκε την στόχευση των επιθέσεων που δεχόταν, παραιτήθηκε για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της από τον υπόκοσμο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.
Και, ω του θαύματος, ξαφνικά την αντικαθιστά συνάδερφος της με ιδιαίτερη σχέση με έναν από τους σκευωρούς, όπως έχει γραφεί.
Το σχέδιο πλέον εξελίσσεται ομαλά. Οι δύο εξουσίες, η πολιτική και η δικαστική, σε αγαστή συνεργασία μεθοδεύουν την ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Τσαλαπατούν την διάκριση των εξουσιών, κατεξευτελίζουν άρθρα του Συντάγματος, παραβιάζουν δικονομικούς κανόνες.
Μάλιστα ο «αρχισυμμορίτης» προαναγγέλλει, σε ανύποπτο χρόνο, αυτό που πρόκειται να συμβεί και που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και η παρέα του.
Συνεπώς, ο Α.Λοβέρδος δεν υπερέβαλε χαρακτηρίζοντας τους έτσι. Αποτύπωσε την πραγματικότητα.
Και τι θα γίνει; Πώς αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι;
Όχι πάντως με συναινέσεις, όπως προτείνουν ή ονειρεύονται κάποιοι ρομαντικοί ή αφελείς.
Ας το αντιληφθούν όλοι, και κυρίως κάτι «ποταμίσιοι» ισαποστάκηδες, πως στις επόμενες εκλογές η διακύβευση θα είναι το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Τα στρατόπεδα είναι ήδη σχηματισμένα. Από την μια μεριά οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και από την άλλη οι δυνάμεις της εκτροπής.
Η Ιστορία δείχνει πως σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, οι ισαποστάκηδες και οι συναινεσάκηδες συντρίβονται. Και βρισκόμαστε σήμερα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης.
Φτάσαμε δε σε αυτό το σημείο από συνειδητή επιλογή των συμμοριτών που μας κυβερνούν.
Το ερώτημα είναι
θα βαδίσουμε σαν πρόβατα επί σφαγή ή θα αντιδράσουμε; Οι, προς ηθική εξόντωση, πολιτικοί τι θα πράξουν;
Τελικά τους συμμορίτες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε;
Γιατί ο εύστοχος χαρακτηρισμός του Α.Λοβέρδου δεν αρκεί, αν δεν απαντήσουμε και στο παραπάνω ερώτημα.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: