Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σήμα Κατατεθέν: Η κεντροδεξιά παράταξη διακρίνεται άλλωστε διαχρονικά για την ενότητα της και την αλληλεγγύη της (;)

Τού Μανώλη Κοττάκη στην ΕΣΤΙΑ 13/2
Συντάσσομαι πλήρως με την άποψη πού διατυπώνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ για την θεσμική έκτροπή πού επιχειρεί ή κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές στήν υπόθεση της Novartis. Για την απόπειρα Πολωνοποίησης των θεσμών και ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής. 
Έχουν απόλυτο δίκαιο. 
Η Ιστορία δεν πρέπει να επαναληφτεί χωρίς αντίδραση αυτή τη φορά. 
Από που και έως πού κουκουλοφόροι μάρτυρες οι όποιοι απλώς -άκουσαν- κάτι για μίζες και βαλίτσες (χωρίς να είναι παρόντες) αναγορεύονται σε τιμητές τού δημοσίου βίου και σε διώκτες της συντηρητικής παράταξης;
Αυτή τη φορά πρέπει να καταγγελθούν. 
Όχι όπως στο πρόσφατο παρελθόν πού μία διευθύντρια...
του 'Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία το ΠΑΣΟΚ έταξε ασυλία —αρκεί να μας δώσεις τον Καραμανλή— κατέθεσε ότι άκουσα τον Έφραίμ να μιλάει με -κάποιον Γιάννη- και στην βάση αυτή της μαρτυρίας - διώχθηκε ποινικώς ό αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου! 
Είναι δυνατόν να αφεθούν οι σημερινοί κουκουλοφόροι να δρουν όπως τό 2010 πού κανείς δεν είχε αντίρρηση για τις εξ ακοής μαρτυρίες; 
Απαράδεκτο. 
Μεγάλη υπόθεση ή Ιστορική πείρα! 
Όλο και κάτι έμαθε ή ΝΔ από τότε.
Από πού και έως πού επιτρέπεται επίσης να στοχοποιείται ό Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος επειδή ή σύζυγός του έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και την Novartis πελάτη; Να στηριχτεί! Συντάσσομαι. 
Όχι σαν τόν Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη ό οποίος διεσύρθη παραπεμπόμενος σε προανακριτική ευειδή ή σύζυγος του έκανε συμβόλαια με την Μονή Βατοπεδίου! 
Όλο και κάτι θα έμαθε ή ΝΔ από την περιπέτεια Βουλγαράκη.
Συμφωνώ επίσης με την άποψη εκείνων πού θεωρούν ότι ή προανακριτική τού Τσίπρα για τη Novartis πρέπει να καταγγελθεί ως -λαοδικείο- από τη ΝΔ. 
Όπως -καταγγέλθηκε- τό 2010 ή 'Επιτροπή εκείνη πού κλήρωνε δήθεν -τυχαία- να ελεγχτούν, ΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 300, τα -πόθεν έσχες- των Κώστα Καραμανλή και Θόδωρου Ρουσόπουλου -ώστε να τούς πάμε ειδικό δικαστήριο, θα θυμάστε πόση... σκόνη είχε σηκώσει ή ΝΔ για να –στηρίξει τα κορυφαία στελέχη της εκείνη την εποχή. 
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ για να τα... προστατέψει!
Και φυσικά τό δίχως άλλο πρέπει να καταγγελθούν άμεσα όλες οι παρεμβάσεις της αριστερής κυβέρνησης στήν Δικαιοσύνη 
Όσο... καταγγέλθηκε από τό κόμμα ως Πολωνοποίηση τό μπλόκο ανίερων δυνάμεων στήν δικαστική έρευνα για τό σχέδιο -Πυθία- και την αλλοίωση τού ελλείμματος 2009, άλλο τόσο πρέπει να καταγγελθεί με δριμύτητα και ή ωμή επέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στήν λειτουργία των θεσμών. 

Και βεβαίως όταν θα εκδοθεί ή αθωωτική απόφαση της προανακριτικής επιτροπής -είμαι βέβαιος ότι οι κατηγορίες κατά Σαμαρά και λοιπών θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος- τότε τό κόμμα θα εκδώσει ανακοίνωση για την δικαίωση τού πρώην πρωθυπουργού. 
ΟΠΩΣ... ΕΞΕΔΩΣΕ πάραυτα ανακοίνωση μετά την αθωωτική για την κυβέρνηση Καραμανλή απόφαση της Δικαιοσύνης για τό Βατοπέδιο.
Παρολίγον να τό ξεχάσω! 
Πρέπει, επιτέλους, να σπάσει την σιωπή του και ό πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ. και τόν -στήριξαν- κάποιοι τόν καιρό πού τό ΠΑΣΟΚ έκανε συσκέψεις για να τόν στείλει φυλακή... 

Η κεντροδεξιά παράταξη διακρίνεται άλλωστε διαχρονικά για την ενότητα της και την αλληλεγγύη της. Σήμα κατατεθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: