Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πόσους νεκρούς Έλληνες στρατιώτες μπορεί να αντέξει ο Τσίπρας; - Η ανοησία του να ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα



Ο Τσίπρας ανοίγει πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Πολλά επικίνδυνα μέτωπα εντός και εκτός της χώρας. Αυτό δεν είναι καθόλου έξυπνο όπως θα έλεγε και ο Μακιαβέλι. 

Αυτή τη στιγμή έχει απέναντι του τον Σαμαρά, τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη, τον Λοβέρδο, τον Αβραμόπουλο, την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη.
Το τι συμβαίνει στην εσωτερική πολιτική σκηνή το γνωρίζουν φυσικά οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί. Όπως όλα δείχνουν ο Ερντογάν ετοιμάζεται να χτυπήσει...

συνυπολογίζοντας τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο φιλόδοξος Έλληνας πρωθυπουργός. Το ερώτημα έχει να κάνει με το πόσο σοφό είναι από τη μεριά του Τσίπρα το να ανοίγει τόσα μέτωπα ταυτόχρονα.
Καμμιά τακτική του πολέμου δεν συνηγορεί υπέρ του. Ο Τσίπρας κατάφερε να διεμβολίσει την εθνική ομοψυχία και αναρωτιέται κανείς πόσους νεκρούς θα μπορούσε να αντέξει. Εάν για παράδειγμα η τουρκική ακταιωρός είχε ανοίξει πυρ κατά του σκάφους του λιμενικού πόσες επιλογές θα είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με το φως της ημέρας;
Ακόμη κι αν οι εμπλεκόμενοι στη Novartis τα πήρανε, δεν ανοίγεις τόσα μέτωπα ταυτόχρονα όταν κυβερνάς ένα κράτος που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη. Οτιδήποτε σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι μια θανάσιμη επιλογή.
Να σημειώσουμε ότι νύχτα έντασης ήταν η χθεσινή στα Ιμια καθώς τουρκικό σκάφος χτύπησε ελληνικό. Συγκεκριμένα, χθες τα μεσάνυχτα στα Ιμια, τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης 90 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακίνητο.
Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για εμβολισμό, αλλά για πρόσκρουση. Δηλαδή το τουρκικό χτύπησε από πίσω το ελληνικό, σαν να θέλει να το διώξει από την περιοχή! Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στο σημείο για περιπολία και είχε 27 άτομα πλήρωμα.
Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλοίο του Λιμενικού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός. Το πλωτό έχει μεταφερθεί στη Λέρο για επισκευή, ενώ διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η πρόσκρουση.
Όσον αφορά τα τουρκικά ΜΜΕ, η εφημερίδα Μιλιέτ παίζει το θέμα ως έκτακτη είδηση κάνοντας λόγο για ένταση στα Ιμια επειδή «ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη νησίδα», ενώ αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά.
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: