Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πρόταση ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για τον Π. Καμμένο - «Καρφώνουν» τον Κουρουμπλή

Ναι στην πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis λέει η Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση του στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. 

«Η ΝΔ είπε εξαρχής όλα στο φως. Η ΝΔ λέει ναι επί της αρχής στη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis»...
δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis.
«Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, η κυβέρνηση μιλάει για σύσταση προανακριτικής, στην οποία δεν υπάρχει καμία περιγραφή αντικειμένου», σημείωσε η ίδια.
Μάλιστα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης κατατέθηκε για να συγκαλύψει τις κατηγορίες εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Το μόνο που περιγράφει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα συγκαλύψει τις κατηγορίες εναντίον του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του στρατιωτικού εξοπλισμού της Σαουδικής Αραβίας και τον Πάνο Καμμένο», συμπλήρωσε η κα Σπυράκη.
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εξαπέλυσε σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του πρωθυπουργού προσωπικά, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας κούναγε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και τελικά στέλνει στη Βουλή πρόταση για προανακριτική χωρίς να υπάρχει περιγραφή των αδικημάτων.
«Είναι εντυπωσιακός ο κ. Τσίπρας. Μας κούναγε το δάχτυλο για το σκάνδαλο της Novartis. Σήμερα καταθέτουν μία πρόταση, με εντυπωσιακό διαταχτικό. Για να υπάρχει πρόταση για ποινική δίωξη πρέπει να υπάρχει περιγραφή των αδικημάτων. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αδικήματα. Αφού εξαλείφτηκε το αξιόποινο γιατί καταθέτεις πρόταση;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης, που εκτόξευσε βολές και εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων.
«Είναι δυνατόν να δεχτούμε τέτοιου είδους κατηγορίες από ανώνυμους μάρτυρες; Το ζήτημα των πολιτικών προσώπων και των μαρτύρων που καταθέτουν είναι σημαντικό. Πώς θα προστατευθεί ο πολιτικός; Εδώ τίθεται ένα ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε.
«Υπάρχει ισχυρότατη κυβερνητική παρέμβαση σε συνδυασμό με τις προαναγγελίες του θέματος αυτού πριν από έναν χρόνο. Υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις κυβερνητικής παρεμβάσεως. Ο κ. Τσίπρας έχει δικάσει το πανελλήνιο», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Μ. Βορίδη.
Για πολλά λογικά και νομικά παράδοξα που περιέχονται στη δικογραφία έκανε λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Το όργανο της Βουλής το οποίο ζητείται να συσταθεί από τη Βουλή, από τώρα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει έρευνα, λόγω αναρμοδιότητας», ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής που παρέθεσε μία σειρά «παραδόξων», όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε:
- Λογικό παράδοξο η παράβλεψη του κ. Κουρουμπλή, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Όλοι κατονομάστηκαν εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
- Η δυνατότητα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» να δημοσιεύει στοιχεία της δικογραφίας πριν αυτά γίνουν γνωστά.
- Ο κ. Φρουζής μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει ούτε ως μάρτυρας.
- Πρόκειται για αποδεικτικό υλικό το οποίο στηρίζεται μόνο σε εικασίες. Δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες πάνω σε ισχυρισμούς του τύπου «άκουσα», «η πιάτσα λέει» κλπ.
- Στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων, για να υπαχθεί κάποιο φυσικό πρόσωπο σε αυτή την κατηγορία πρέπει να υπάρχει έγκριση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
- Η επίκληση του εγγράφου του FBI. Τα ονόματα των εφτά προσώπων προκύπτουν γιατί η ελληνική δικαιοσύνη το ζήτησε, άρα τα εφτά ονόματα δεν προκύπτουν από έρευνα του FBI. Κακώς γίνεται επίκληση αυτού του εγγράφου.
Φωτογραφία: Ιntime News

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: