Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η μητέρα της Μυρτούς κατέθεσε αγωγή κατά του ελληνικού κράτους [video]

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η κόρη της, η μητέρα της Μυρτούς κατέθεσε κατά του ελληνικού κράτους.

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς, περίπου πέντε χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε την Πάρο, η 15χρονη τότε νεαρή από τον Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr, η κα Μαρία Κοτρώτσου, το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την...

ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.
Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας είπε η μητέρα της και τόνισε ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.
Η Μυρτώ με την μητέρα της σε πρόσφατο αγώνα της ΑΕΚ -Φωτογραφία: ΠΑΕ-ΑΕΚ
Η Μυρτώ με την μητέρα της σε πρόσφατο αγώνα της ΑΕΚ
Φωτογραφία: ΠΑΕ-ΑΕΚ

Η μητέρα της Μυρτούς είπε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτούς. «Δεν είναι δυνατόν», τόνισε η κ. Κοτρώτσου, «να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους». 
Η κ. Κοτρώτσου εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως. Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης και η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα, το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: