Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ; Τι αποκαλύπτει το Ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ

Προοίμιο για ραγδαίες εξελίξεις ακόμα και για στρατιωτική εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ εκτιμούν ότι Ρώσοι αναλυτές ότι είναι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το μικρό κρατίδιο.

Αυτό αναφέρει το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο sputnik  βλέποντας μάλιστα ότι...
έχουν παρατηρηθείμετακινήσεις στρατευμάτων της Σ. Αραβίας, στα σύνορα με το Κατάρ. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο εάν μάλιστα, παρατηρηθούν διακοπή ή σημαντική μείωση του αριθμού των αεροπορικών επιδρομών της Σ. Αραβίας, εναντίον των δυνάμεων των ανταρτών στην Υεμένη, αυτό θα σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες, ετοιμάζονται για μια ξαφνική κίνηση στο Κατάρ.
Την ίδια ώρα το Σπούτνικ αναφέρει ότι αν γίνει μια τέτοια επίθεση πιθανότατα να υποστηριχθεί από την Αίγυπτο, τα Αραβικά Εμιράτα και το Βασίλειο του Μπαχρέιν. Οι ηγέτες της Σ.Αραβίας, είναι αποφασισμένοι να μειώσουν το Κατάρ και να το φέρουν στην κατάσταση του δορυφόρου ώστε να μην ασκεί τη δική του πολιτική ενισχύοντας τους αντάρτες της Υεμένης αλλά και το Ιράν.
Η πρόσφατη συμφωνία του Τραμπ με τη Σ. Αραβία για παροχή εξοπλιστικού προγράμματος της τάξεως των 100 δισ. προφανώς έδωσε το πράσινο φως ώστε το μεγάλο αραβικό κράτος να απαιτήσει την υποταγή έναντι των μικρών γειτόνων του. Ωστόσο, παρότι ο Τράμπ ομολόγησε ότι αυτός έδωσε το πράσινο φως για το νέο εμπάργκο στο Κατάρ, ερώτημα αποτελεί τι θα κάνουν οι ΗΠΑ με την βάση που έχουν στο Κατάρ όπου φιλοξενούνται 10.000 Αμερικανοί. Οπως μάλιστα λένε κάτοικοι του Κατάρ «αν δείτε να φεύγουν οι Αμερικανοί από τις βάσεις τότε επίκειται επίθεση».

Π.Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: