Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Καταπέλτης ο Μητσοτάκης για τα μέτρα: Αν δεν προσβάλλατε τους πολίτες θα ήταν απλά γελοίο

Φωτογραφία: IntimenewsΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση όσο και για τον τρόπο.

«Τροπολογία σε άσχετα νομοσχέδια έχετε ξαναφέρει. Τώρα, φέρνετε δημοσιονομικές ρυθμίσεις σε κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τα ψάρια. Αυτό δεν το έχετε ξανακάνει...
Αν δεν προσβάλλατε τους πολίτες, θα ήταν απλά γελοίο. Από ποιον προσπαθείτε να κρυφτείτε; Σας βλέπει κύριε υπουργέ. Σας βλέπει, όσο κι αν λέτε ότι βλέπει Survivor» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε από τη Βουλή.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «περιφρονεί συστηματικά τον κόσμο και την Βουλή» και σημείωσε: «Τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία και δεν δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες του Κοινοβουλίου».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο: «Σας ζητήθηκαν πρόσθετα προαπαιτούμενα, μετά την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου; Απαντήστε. Λέγατε ότι είχε κλείσει το ζήτημα του χρέους και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».
«Υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου» συμπλήρωσε, για την ψήφιση προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο για την αλιεία και διερωτήθηκε: «Από ποιον προσπαθείτε να κρυφτείτε; Η κοινωνία σας βλέπει κ. υπουργέ, όσο κι αν εσείς μας είπατε την προηγούμενη φορά ότι παρακολουθεί survivor και όχι τη Βουλή».

Σε φωνές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τι είπε με τον Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε έντονο ύφος: «Εχετε το θράσος να ρωτάτε εμένα; Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο τι του είπε στο αυτί ο κ. Σόιμπλε».
Συνεχίζοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα όσα έλεγε η κυβέρνηση τόσο καιρό: «Είπατε στους βουλευτές σας, ότι θα ψήφιζαν τα μέτρα για να πάρετε τη συμφωνία για το χρέος. Η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει, τα προαπαιτούμενα, έρχονται και ξαναέρχονται. Κάνετε τελικά ό,τι σας ζητούν»
Οπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα ανοχής της κοινωνίας. Ενας ολόκληρος χειμώνας χάθηκε χωρίς να διαφαίνεται προοπτική για το χρέος».
Και επανέλαβε: «Δώστε λύση λοιπόν για να σταματήσει η διάλυση. Κάντε εκλογές. Μας και σας είδα ενθουσιασμένους με την πολύ καλή εμφάνιση του κ. Κόρμπιν στη Βρετανία δεν έχετε κάτι να φοβάστε είπε δηκτικά.
Τέλος, επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος» αλλά και από μια κυβέρνηση που δεν θα μιλά μόνο για το χρέος αλλά θα βάλει μπροστά και τις μηχανές της ανάπτυξης».
Με αφορμή δε την κρίσιμη συγκυρία διεθνώς και γεωπολιτικά, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». «Καλώ άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να ιεραρχήσει σωστά τις ευθύνες που αναλογούν στο αξίωμά του και να του θυμίσω ότι η ιστορία μάς κρίνει εκ των υστέρων, αλλά από την κοινωνία κρινόμαστε καθημερινά».
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: