Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Εκρήξεις σε συναυλία στο Μάντσεστερ - Τουλάχιστον 19 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες


Πανικός επικρατεί στην πόλη του Μάντσεστερ καθώς μετά τη λήξη μιας συναυλίας στο Manchester Arena ακούστηκαν δύο δυνατοί θόρυβοι, τους οποίους το πλήθος ερμήνευσε ως "εκρήξεις". 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη θεωρία των εκρήξεων καθώς και την ύπαρξη νεκρών...

Η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε την ύπαρξη 19 θυμάτων και περίπου 50 τραυματιών. «Χειριζόμαστε το περιστατικό ως τρομοκρατικό, μέχρι να προκύψει κάτι νεότερο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το περιστατικό συνέβη στη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε νέους και εφήβους και το στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με νέους ανθρώπους, καθώς και παιδιά. 
Τελευταία ενημέρωση: 03:13
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας του Manchester έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 19 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες από έκρηξη στο συναυλιακό χώρο.
Κατά την ίδια ενημέρωση, η αστυνομία ξεκαθαρίζει πως αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό μέχρι να υπάρξουν νεότερα στοιχεία.

Τελευταία ενημέρωση: 03:01 - Χειριζόμαστε το περιστατικό ως τρομοκρατικό, λέει η Αστυνομία
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της έκρηξης από ατύχημα - όπως αρχικά είχε διαρρεύσει - καθώς πηγές της βρετανικής αστυνομίας δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό. Επίσης σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα συγκληθεί σύσκεψη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών της βρετανικής κυβέρνησης.
Τελευταία ενημέρωση: 02:43 - NBC: Τουλάχιστον 20 νεκροί
Δραματικές διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το περιστατικό στο Μάντσεστερ καθώς όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο απολογισμός της έκρηξης ή των εκρήξεων είναι 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Το NBC επικαλείται πηγές του στη βρετανική αστυνομία χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.  
Τελευταία ενημέρωση: 02:20 - Εκκενώθηκε ο κοντινός σταθμός του Μετρό
Ο σταθμός του Μετρό Victoria εκκενώθηκε και τα δρομολόγια των συρμών έχουν σταματήσει
Τελευταία ενημέρωση: 02:09 - Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για αρκετά πεσμένα "σώματα" ανθρώπων
Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων τις οποίες επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μία έκρηξη έγινε κοντά στο ταμείο ενώ άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν αρκετά "σώματα" πεσμένα στο δάπεδο του συναυλιακού χώρου.  
Τελευταία ενημέρωση: 01:55 - Για νεκρούς μιλά η Αστυνομία
Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε επισήμως ότι υπήρξαν εκρήξεις και κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες. 
Αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει καλέσει τον κόσμο να παραμείνει μακριά από την περιοχή μέχρι να ξεκαθαριστεί τί ακριβώς έχει συμβεί. Το περιστατικό συνέβη στη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε νέους και εφήβους.
Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν αρκετά ασθενοφόρα να κατευθύνονται στο σημείο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: