Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η Ελλάδα μπορεί με «κοινή λογική»

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινή λογική
Η Ελλάδα είναι μία χώρα που διακρίνεται για την ιστορία της και τον πολιτισμό της. 
Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αλλάξουν ρότα και να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος ακόμη και σε τομείς, όπως η βιομηχανία ή οι νέες τεχνολογίες. 
Η αλήθεια είναι ότι εάν προχωρούσαμε, εξελισσόμασταν και εστιάζαμε με σωστό σχεδιασμό δεν θα χρειαζόταν απαραίτητα να αλλάξουμε κάτι. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε υπηρεσίες στα είδη υπάρχοντα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
Είμαστε σε μία χώρα την ιστορία της οποίας διαβάζει, και θαυμάζει, ολόκληρος ο πλανήτης....
Επιπλέον, έχουμε την τύχη ο καιρός μας να είναι ιδανικός και τα τοπία μας υπέροχα.
Γιατί, λοιπόν, δεν εστιάζουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ώστε να πουλήσουμε το μοναδικό προϊόν παγκοσμίως που λέγεται Ελλάδα;
Γιατί φοβόμαστε να αναβαθμίσουμε τις παροχές μας, ώστε η πρόσβαση, η διαμονή και οι υπηρεσίες μας να είναι αντάξιες του ονόματός μας;
Ο λόγος είναι απλός, γιατί απαιτείται να ενσωματώσουμε στην στρατηγική μας την ιδιωτική πρωτοβούλια. Η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεπάγεται οι κυβερνώντες να αντιλαμβάνονται τον επιχειρηματία ως συμπαίκτη, όχι ως αντίπαλο.
Έχει αποδειχτεί παγκοσμίως ότι οι χώρες που έδωσαν τα κίνητρα για να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες βγήκαν κερδισμένες. Σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου δεν αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν κάτι και μετά η γραφειοκρατία ήρθε ως βαρίδι στον επενδυτή. 
Σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου δεν εμφανίζεται η αρχαιολογία «να ψάχνει να βρεί αρχαία εκεί που δεν υπάρχουν», όπως έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο λόγος είναι προφανής. Εάν προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού, και άλλες τέτοιου τύπου επενδύσεις, θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η Αττική. Αυτό σημαίνει περισσότεροι επισκέπτες, περισσότερα χρήματα στη χώρα, περισσότερες θέσεις εργασίας. 
Πέραν τούτου, τέτοιου τύπου επενδύσεις θα δημιουργήσουν συνθήκες αναβάθμισης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης της Αθήνας. 
Αλλά πώς να το καταλάβουν αυτό οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και πώς να το πουλήσουν στην κομματική τους πελατεία; Έχουν βασίσει την διακυβέρνησή τους σε τόσα ψέματα που πλέον είναι δύσκολο να βγουν και οι ίδιοι απο αυτόν τον κυκεώνα που δημιούργησαν ακόμη και αν το θελήσουν.
Το Ελληνικό είναι ένα παράδειγμα, αλλά όχι το μοναδικό και σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή υλοποίησης ενός σχεδίου σοβαρής και σταθερής φορολογίας, μείωσης της γραφειοκρατίας και δημιουργίας ευκαιριών μικρών και μεγάλων επενδύσεων σε μία χώρα που βουλιάζει.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάποιο άλλο σχέδιο που εφαρμόζει και διαφωνεί με τα παραπάνω. Δεν έχει καθόλου σχέδιο. Ζούμε μήνα με το μήνα, διαπραγμάτευση με τη διαπραγμάτευση, αξιολόγηση με την αξιολόγηση χωρίς να μας λένε τι θέλουν τελικά να κάνουν, πως βλέπουν τη χώρα μας και τις ζωές μας τα επόμενα χρόνια. Αποτελούν μια ευκαιριακή Κυβέρνηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει στην εξουσία. Δυστυχώς αυτό όμως δεν αφορά τον Έλληνα πολίτη, αφορά μόνο την στενή ομάδα των κυβερνώντων που ψάχνουν αποκατάσταση μέσα από την διακυβέρνηση.
Ο λαός θέλει μια σοβαρή κυβέρνηση, με πρόγραμμα, όραμα και λύσεις. 
Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει αφεθεί στην τύχη της. Μας λένε συνεχώς ότι διαπραγματεύονται και κερδίζουν. Δεν έχουμε ακούσει ούτε μια φορά που θέλουν να καταλήξουν, πως αυτοί θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες και ποιες θα είναι αυτές οι καλύτερες μέρες.
Τα πράγματα είναι απλά, αυτοί τα μπερδεύουν, γιατί έτσι βολεύει.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε σωτήρες. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας ως σωτήρας ήρθε και 2 χρόνια μετά δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να αισθάνεται ότι η ζωή του έγινε καλύτερη μετά την «πρώτη φορά αριστερά».
Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν και εφαρμόζοντας ένα σωστό πρόγραμμα, θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά τους. 
Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους εδώ, ενεργούς, έτοιμους να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην  προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτούς τους ανθρώπους προτιμάει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η αγορά, που χωλαίνει η πραγματική οικονομία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για τον κοινό μας στόχο: να επαναφέρουμε τη χώρα μας στην κανονικότητα, με σκληρή δουλειά, χωρίς υποσχέσεις, παρά μόνο με πρόγραμμα και ρεαλισμό.


Του Γιάννη Σμυρλή 
Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας
www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: