Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Άδωνις: «Κότα λειράτη, παλιοκρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι!» - Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!» [Βίντεο]

Αδωνις: «Κότα λειράτη, παλιοκρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι!» -Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!»

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Κόντρα άνευ προηγουμένου ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη, ρωτώντας τον αν είναι με τον Σόιμπλε ή με τους συνταξιούχους, με αφορμή... τη συζήτηση για τις παροχές της κυβέρνησης σε συνταξιούχους.

Ο κ. Πολάκης έκανε αμέσως προσωπική την επίθεση και αναφέρθηκε σε «ραβασάκια» στο υπουργείο Υγείας.
Τα λεγόμενα του κ. Πολάκη προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πήρε αμέσως τον λόγο επί προσωπικού, λέγοντάς του «ή θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια για τα οποία λες ή θα πας στα δικαστήρια». 
«Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», φώναζε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θρασύδειλε απατεώνα. Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι. Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια αν δεν τα φέρεις! Ή θα φέρεις τώρα τα χαρτάκια ή θα γίνει εδώ μέσα της Κρήτης». 
«Επιασε στο στόμα του αυτό το υποκείμενο το όνομα της γυναίκας μου. Με την τιμή και την υπόληψή μου δεν παίζει κανένας», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης. 
Ο βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φάκελο που έχει έρθει στη Βουλή προκειμένου να αρθεί η ασυλία του Παύλου Πολάκη, λέγοντάς του «για να σε δω, για τον φάκελο που έχει στείλει η εισαγγελέας εναντίον σου. Κότα λειράτη ο Πολάκης. Δεν τη γλιτώνεις με τίποτα για να κλείσω. Κρύβεσαι πίσω από το μουστάκι σου, σε εμένα δεν μπορείς να κρυφτείς»

Πολάκης
: Εσένα σε βαστάνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου
Το ξέσπασμα του Αδωνι Γεωργιάδη ήρθε αφότου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τον είχε κατηγορήσει ότι τον «βαστάνε» στο ΚΕΕΛΠΝΟ «με τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου». 
«Κοίτα με βαθιά στα μάτια. Εβριζες τη ΝΔ Καραμανλή και Σαμαρά και πήγες και έγινες υπουργός και έκανες μεταγραφή εκεί που έφτυνες.
Είσαι το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε από αυτά που έχει στην αυλή του», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη.
Και συνέχισε: «Δημιούργησες χρέη 30 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία και έχεις το θράσος και κουνάς το δάχτυλο. Με ποιον είσαι; Με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε; Και άσε τα σάπια. Εμένα δεν με βαστάει κανένας, εσένα σε βαστανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ραβασάκια που έστελνες εσύ και η γυναίκα σου για να σε λιβανίζουν ότι είσαι ο καλύτερος υπουργός», είπε ο Παύλος Πολάκης. 
Απατεώνες για το επίδομα
Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι όποιος παραβιάζει μια συμφωνία στην κοινώς ομιλούμενη γλώσσα λέγεται απατεώνας.
«Οποιος παραβιάζει μια συμφωνία στην κοινώς ομιλούμενη γλώσσα λέγεται απατεώνας. Η συμφωνία που υπογράψατε λέει ότι όταν το πλεόνασμα θα είναι μόνιμο και όχι ευκαιριακό σε συμφωνία με τους θεσμούς, μπορείτε να μοιράσετε το 30% του πλεονάσματος. Δεν τηρήσατε τη συμφωνία. Δεν είναι απατεώνας κάποιος που δεν τηρεί την συμφωνία; Οταν το Σάββατο έλεγε ο Τσιπρας ότι δεν θα του πει κανένας πώς θα μοιράζει πλεόνασμα, δεν ήξερε τη συμφωνία που είχε υπογράψει τον Ιούνιο; Ο Τσίπρας κορόιδεψε τη Βουλή, παραβίασε τη συμφωνία με τους ξένους. Και το έκανε αυτό όχι για να δώσει χρήματα στους αδύναμους, αλλά επειδή οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν πολλές μονάδες πίσω.  Επέλεξε για ακόμη μια φορά το ατομικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας. Ο Βαρουφάκης σας είπε Σοϊμπλάκια και είπε ότι ο Τσίπρας ήταν ο χρήσιμος ηλίθιος του Σόιμπλε. Εσείς είστε που παίζετε το παιχνίδι του Σόιμπλε, εσείς παραβιάζετε τη συμφωνία, πλήττετε το κύρος της χώρας, φέρνετε την Ελλάδα σε θέση αδυναμίας και αύριο θα έρθετε να φέρετε χειρότερα μέτρα στο Κοινοβούλιο. Ο Πολάκης είναι κότα λειράτη. Ελεγε "όχι" και ότι τα "όχι" είναι για τους λεβέντες και τα "ναι" για τις κότες. Μετά το δημοψήφισμα, ψήφισε "ναι" στο τρίτο μνημόνιο. Τους Κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες»
. 
Μάριος Σαλμάς: Μια πουλακίδα
Βαρύτατες εκφράσεις και από τον κ. Σαλμά, ο οποίος είπε στον κ. Πολάκη, ότι «στα Σφακιά υπάρχουν 800 άνδρες και μια πουλακίδα». Χαρακτήρισε επίσης τον υπουργό «αληταριό» προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει χρήματα από φορείς των φαρμακοποιών για να αγοράσει ασθενοφόρο, να το πάει οδηγώντας στα Σφακιά για να εκλεγεί δήμαρχος.
Aπαντώντας ο υπουργός δήλωσε ότι το ασθενοφόρο ήταν ένα από τα παλιά του νοσοκομείου Χανιών που επισκεύασε ο δήμος Σφακίων.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: