Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Στο ζερό ο “χαρισματικός”…

Πριν δυο χρόνια σχεδόν ο φρέσκος πρωθυπουργός είχε τον υποβολέα από τους Αμερικανούς συμβούλους και ταξίδευε ανά την Ευρώπη. 

Οι φωτογραφίες, οι ανακοινώσεις, οι δημόσιες σχέσεις κλπ εντυπωσίασαν τους πάντες. 

Ήταν η αρχή ενός καλοτυλιγμένου τίποτα, όπως ήταν άλλωστε ολόκληρος ο Σύριζα, ως κόμμα, αφού ως και το... πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ήταν ένα ψέμα.

Ντυμένος με το κοστούμι του Γιαννέτου, δίχως γραβάτα περιδιάβαινε τις πρωτεύουσες διακηρύσσοντας την μεγάλη αλλαγή που θα έφερνε ο Σύριζα. Αυτός ο “χαρισματικός” πολιτικός - για όλους όσοι είχαν να κερδίσουν από αυτόν- όμως έπεσε “θύμα”. Δεν πέρασαν παρά 6 μήνες και τον έκανε “μεροκάματο” ένας σαλτιμπάγκος οικονομικών θεωριών ο Βαρουφάκης. Μέχρι τότε ο τελευταίος έβγαινε στα κανάλια, ελληνικά και ξένα, και έλεγε διάφορα ακατανόητα πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις…
Πριν παραπλανηθεί ο χαρισματικός πολιτικός προχώρησε στην προκήρυξη δημοψηφίσματος . Ακολούθησαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, που υπέγραψε ο Βαρουφάκης, μετατρέποντας την οικονομία σε νεκροταφείο. Το βράδυ του δημοψηφίσματος, ο Βαρουφάκης μπαίνοντας στο Μαξίμου  “αισθάνθηκε στον αέρα”, όπως είπε την αλλαγή. Έφαγε και μια σφαλιάρα, από τον Παππά, αλλά οι σφαλιάρες που θα ακολουθούσαν στον ελληνικό λαό θα ήταν μεγαλύτερες.   
Μετά το πλαστό δημοψήφισμα, που έφερε μεγαλύτερα μέτρα απ΄ όσα πρότεινε ο Γιούνκερ,  ο χαρισματικός και το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ προχώρησαν σ' ένα ακόμη τζογάρισμα. Εκλογές για να ξεκαθαρίσει με τους διαφωνούντες, αλλά και για να έχει την σύμφωνη γνώμη μιας ζαλισμένης χώρας. Το πως κατάφερε να εκλεγεί η χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση, θα είναι αντικείμενο ιστορικών και επικοινωνιολόγων.
Έκτοτε, τα λάθη ήταν απανωτά στην οικονομία, στις τράπεζες. Οι τελευταίες παραδόθηκαν, όπως παραδόθηκε και η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Τώρα στο παραπέντε ενός δύσκολου χρόνου και με το θέατρο των διαπραγματεύσεων να συνεχίζεται, ο χαρισματικός τζογάρει και πάλι εμπαίζοντας τους συνταξιούχους. Μοιάζει με τον παίκτη που έχοντας τα τελευταία χρήματα τα ποντάρει τα πάντα. 
Τα καζίνο, όμως, και οι τοκογλύφοι έξω απ αυτά, είναι πολύ διαφορετικά από την διαχείριση μιας χώρας. 
Το τι θα ακολουθήσει είναι νομοτελειακό. Θα τα χάσει όλα και θα κατηγορεί τους τοκογλύφους.
Ζερό ο χαρισματικός. Πριν χάσει, όμως, έχει ήδη καταδικάσει την χώρα. Φοντύ.

Δημήτρης Παφίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: